Βαθμολογία

Νίκη στα Τρίκαλα και πρόκριση

Νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε χτες (30/11) η ομάδα της ΑΕΛ κόντρα στον Πανελευσινιακό στο AEL FC ARENA για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι "βυσσινί" επικράτησαν εύκολα της Ελευσίνας που ήρθε στην Λάρισα με σκοπό να αποφύγει την βαριά ήττα και το πέτυχε, ενώ η ΑΕΛ με την νίκη της έφτασε τους 3 βαθμούς στον 1ο όμιλο και περιμένει το σημερινό ματς των Τρικάλων με τον ΠΑΟΚ για να δει πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο.

Βέβαια η χθεσινή νίκη με την μικρότερη δυνατή διαφορά αναγκάζει το θεσσαλικό συγκρότημα να κυνηγήσει την νίκη στα Τρίκαλα ανεξαρτήτως σημερινού αποτελέσματος και αυτό γιατί ακόμα και με ισοπαλία θα μείνει εκτός γιατί εκεί θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων με την ΑΕΛ να είναι στο -1 και να μένει εκεί με ισοπαλία, ενώ τα Τρίκαλα είναι στο +5. Πολύ απλά για να υπερτερεί η ΑΕΛ με ισοπαλία θα πρέπει να βρεθούν στο -2 τα Τρίκαλα ήτοι να χάσουν με διαφορά επτά!!!! τερμάτων από τον ΠΑΟΚ.

Με απλά λόγια αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει με φυσιολογικό σκορ τότε η ΑΕΛ θα θέλει την νίκη στα Τρίκαλα, ενώ νίκη θα θέλει και στο ενδεχόμενο ισοπαλίας καθώς ΠΑΟΚ και ΑΟΤ θα έχουν 4 και οι "βυσσινί" μόνο με νίκη θα προκριθούν. Αν τα Τρίκαλα επικρατήσουν θα φτάσουν τους 6 και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα επικρατήσει της Ελευσίνας θα έχει και αυτός 6, άρα η ΑΕΛ με νίκη θα έχει και εκείνη 6 και έτσι προκύπτει τριπλή ισοβαθμία και εκεί οι βαθμοί θα είναι μοιρασμένοι.

Δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα έχει 3 από την ΑΕΛ, η ΑΕΛ θα έχει 3 από τα Τρίκαλα και τα Τρίκαλα 3 από τον ΠΑΟΚ. Άρα την λύση θα την δώσει η διαφορά τερμάτων στις μεταξύ των ομάδων αναμετρήσεις.

Τέλος υπάρχει ένα σενάριο που θέλει πρόκριση της ΑΕΛ με ισοπαλία, αλλά αυτό θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων λίγο τραβηγμένο. Να νικήσουν σήμερα τα Τρίκαλα, η ΑΕΛ να αναδειχθεί ισόπαλη στην έδρα του ΑΟΤ και ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί στην Δυτική Αττική από την Ελευσίνα. Στο ενδεχόμενο αυτό τα Τρίκαλα θα έχουν 7 βαθμούς, η ΑΕΛ 4, ο Πανελευσινιακός 3 και ο ΠΑΟΚ θα είναι ουραγός του ομίλου με 3 βαθμούς.

Πολύ απλά η ΑΕΛ με νίκη στα Τρίκαλα κάνει δική της την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου χωρίς να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των άλλων αναμετρήσεων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ