Βαθμολογία

Τελειώνει ο Στραματσιόνι, φαβορί ο Ουζουνίδης

Από την τελευταία επίσημη στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου στον Αντρέα Στραματσιόνι μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε 48 ώρες, φαίνεται όμως πως η ταπεινωτική ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιταλό.

Οπως έγινε γνωστό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (30/11) ο πρόεδρος του τριφυλλιού θα έχει την Πέμπτη (1/12) συνάντηση με τον Στραματσιόνι, προκειμένου να του ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας του με τους πράσινους.

Οσο και να πίστευε ο Γιάννης Αλαφούζος πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, το νέο... χαστούκι, αυτή τη φορά, μάλιστα, από αντίπαλο δεύτερης κατηγορίας, δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια για την επόμενη μέρα.

Το κύμα των αλλαγών στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει και τον τεχνικό διευθυντή Ζιλμπέρτο Σίλβα, η θέση του οποίου είναι επίσης αρκετά επισφαλής.

Ως επικρατέστερος αντικαταστάτης του Στραματσιόνι στον πράσινο πάγκο προβάλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα σενάρια περί απομάκρυνσης του Ιταλού.

Ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι στην Κρήτη δεν έδειξε διατεθειμένος να τα παρατήσει. «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και τώρα είμαστε σε μια κακή στιγμή. Για να βγούμε απ αυτήν χρειαζόμαστε την καλύτερη δυνατή ενέργεια από όλους μας. Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση τότε έχουμε πραγματικά πρόβλημα.

Έχω πει πολλές φορές ότι οι προπονητές ευθυνόμαστε για να καλά και τα άσχημα. Αναλαμβάνω ως πρώτος το μερίδιο της ευθύνης. Υπάρχει πολύς δρόμος σ’ αυτήν τη διοργάνωση. Ποτέ δεν τα παρατάω στη ζωή μου, παλεύω και στη δύσκολη στιγμή δεν πρέπει να μιλάς και να δουλεύεις ακόμα περισσότερο. Εγώ θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι» ανέφερε ο κόουτς των πράσινων και αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ τόνισε: «Είναι απίστευτος ο τρόπος που χάσαμε το παιχνίδι. Μέχρι το λάθος του Κουλιμπαλί ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι. Δε μας είχε κάνει καμία ευκαιρία ο ΟΦΗ μέχρι τότε. Μετά το 1-1 δεν αντιδράσαμε όπως θα θέλαμε. Παρότι είχαμε χρόνο να αλλάξουμε την κατάσταση δεν το κάναμε και για μένα είναι απίστευτο ότι χάσαμε το παιχνίδι και είναι απαράδεκτο για όλους μας».