Βαθμολογία

Oικονομικό σκάνδαλο στην ΕΠΟ, στον εισαγγελέα ο φάκελος!

Nέο οικονομικό σκάνδαλο ξέσπασε στην ΕΠΟ και η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ομοσπονδίας έστειλε την υπόθεση ήδη στις Εισαγγελικές Αρχές! Δεν πρόλαβε, ωστόσο, να αποφύγει την συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών της λογαριασμών!

Συγκεκριμένα, οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας που έφεραν το ποδόσφαιρο στο χείλος του γκρεμού, είχαν ενημερωθεί εγγράφως 54 φορές(!!!) για την εξόφληση ποσού 3,4 εκατ. ευρώ μιας εταιρίας με την οποία είχαν συμβληθεί.

Παρόλα αυτά, για «αδικαιολόγητο και ανεξήγητο τρόπο», η ΕΠΟ πλήρωνε τα χρήματα σε άλλη εταιρία, παρά τις ειδοποιήσεις!

Το αποτέλεσμα ήταν να κατασχεθούν οι εταιρικοί λογαριασμοί της ομοσπονδίας και να μην μπορούν πλέον να γίνουν πληρωμές.

Πλέον, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ήδη παρέπεμψε τον φάκελο στους αρμόδιους Οικονομικούς Εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική αρχή και αναζητά τα χρήματα που κακώς καταβλήθηκαν σε άλλη εταιρία!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ που περιγράφει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν και βγάζει τις διεφθαρμένες διοικήσεις στη σέντρα:

«Στις 07.11.2016 η εταιρεία «Εθνική Factors» εξέδωσε την υπ. αριθμ. 6687/2016 δικαστική διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 εκ. ευρώ εις βάρος της ΕΠΟ. Η διαταγή πληρωμής αφορούσε οφειλές της ΕΠΟ που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις, με αφορμή σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την εταιρεία Eurostar (Travel Plan) από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016, η οποία είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης στην προαναφερθείσα εταιρεία και είχε σχετικά ενημερώσει την ΕΠΟ.

Η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών αναγγελιών απαιτήσεων (η πρώτη εξ αυτών στις  06.04.2012), οι οποίες είχαν γίνει στην ΕΠΟ από την Eurostar (Travel Plan) και από την εταιρεία "Εθνική Factors Α.Ε.", όπου ρητά αναφέρετο ότι "μόνον η Εθνική Factors A.E. έχει δικαίωμα έκδοσης εξοφλητικής απόδειξης και μόνον η προς αυτήν καταβολή οδηγεί στην εξόφληση των, έναντι της επιχείρησής σας, εκχωρηθεισών απαιτήσεων".

Οι απαιτήσεις αυτές προέκυψαν  λόγω του γεγονότος  ότι για απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο ως τώρα λόγο, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ αντί να καταβάλλει τις οφειλές, ως όφειλε, στην "Εθνική Factors Α.Ε.", τις κατέβαλε στην Eurostar (Travel Plan), με αποτέλεσμα να τις οφείλει στην "Εθνική Factors Α.Ε.".

Στις 21.11.2016 η ΕΠΟ έλαβε προσωρινή διαταγή αναστολής της διαταγής πληρωμής.

Ωστόσο χθες, 29 Νοεμβρίου 2016, η εταιρεία "Εθνική Factors Α.Ε." προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών  της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία απολύτως πληρωμή.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ήδη παραπέμπει τον φάκελο στους αρμόδιους Οικονομικούς Εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική αρχή, και λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αναζήτηση των χρημάτων που κακώς καταβλήθηκαν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης.

Επιπροσθέτως, ενημέρωσε σχετικά τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια επιβολής της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο.

Η ΠΔΕ θα υλοποιήσει στο έπακρο την εκπεφρασμένη αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη προσήλωση στις αρχές  διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, και θα εκπληρώσει απόλυτα την αποστολή της  για πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που πλήττουν το ποδόσφαιρο».

πηγή: SDNA.GR