Βαθμολογία

Αυτή είναι η Τσαπεκοένσε της Βραζιλίας...

Στιγμές αγωνίας για τον βραζιλιάνικο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Τσαπεκοένσε, οποίος μετέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κολομβία κι ενώ η ομάδα κατευθυνόταν για τον τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Η Τσαπεκοένσε ιδρύθηκε το 1973 και εδρεύει στην πόλη Τσαπεκό. Μόλις το 2014 κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Στην παρθενική της χρονιά στην πρώτη κατηγορία τερμάτισε στην 15η θέση, ενώ το 2015 στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τη φετινή σεζόν βρίσκεται στην 9η θέση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, ενώ αποκλείοντας την αργεντίνικη Σαν Λορέντσο είχε φτάσει ως τον τελικό του Copa Sudamericana, όπου θα αντιμετώπιζε σε διπλά παιχνίδια την Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία.

Το ρόστερ της Τσαπεκοένσε αποτελείται μόνο από Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές και έναν Αργεντίνο, τον Αλεχάντρο Μαρτινούτσιο, ο οποίος δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη καθώς δεν μετείχε στην αποστολή.

Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής του ρόστερ, που βρισκόταν και στην αποστολή που μετέφερε το μοιραίο αεροπλάνο, είναι ο 35χρονος Βραζιλιάνος μέσος Κλέμπερ Σαντάνα, ο οποίος την τριετία 2007-2010 αγωνιζόταν στην Ισπανία σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαγιόρκα.

πηγή: SDNA.gr