Βαθμολογία

Θετική έκβαση στο Eurogroup ελπίζει η κυβέρνηση

Οι δραματικές εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, καθώς και η προσπάθεια ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης που είχε νωρίς το πρωί της Δευτέρας το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για τα όσα έγιναν στο Mont Pelerin της Ελβετίας και το διαφαινόμενο αδιέξοδο. Εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μία συμφωνία εξ ου και το πολιτικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της επανεκκίνησης των συνομιλιών.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τις τελευταίες διεργασίες γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, θέτοντας στο τραπέζι τις κινήσεις όλων των εμπλεκομένων και εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα να προκύψει θετική εξέλιξη στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις συζητήσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών και το ΔΝΤ και παραμένει σταθερή στη θέση της ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις σε κρίσιμα θέματα.

πηγή: protothema.gr