Βαθμολογία

Τέλος καριέρας για τον Στίβεν Τζέραρντ!

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ανακοίνωσε ο μεγάλος Άγγλος ποδοσφαιριστής Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του MLS στις ΗΠΑ με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

«Μετά από τις φήμες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ πρόσφατα σχετικά με το μέλλον μου μπορώ να επιβεβαιώσω την απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είχα μια τρομερή καριέρα και είμαι ευγνώμων για την κάθε μου στιγμή στη Λίβερπουλ, στην Εθνική Αγγλίας και στους Λος Άντζελες Γκάλαξι», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας στη συνέχεια την περηφάνια του για το γεγονός ότι αγωνίστηκε επί σειρά πολλών ετών με την κόκκινη φανέλα της αγαπημένης του Λίβερπουλ αλλά και για το ότι φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας στις διεθνείς διοργανώσεις με το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο 36χρονος άσος παράλληλα ευχαρίστησε τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, τους φίλους και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχαν, ενώ για το μέλλον του, μετά και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συνεχίζει ως προπονητής ή ως κόουτς στο τεχνικό επιτελείο της Λίβερπουλ πρόσθεσε:

«Είμαι ενθουσιώδης για το μέλλον και νομίζω πως έχω να προσφέρω πολλά ακόμα στο ποδόσφαιρο, σε όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Τη δεδομένη στιγμή θα πάρω τον χρόνο μου για να σκεφτώ τις επιλογές που έχω και θα τοποθετηθώ σύντομα αναφορικά με το επόμενο στάδιο της καριέρας μου».

Ο Τζέραρντ μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ με τους «Κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης το 2005 στην Κωνσταντινούπολη, σε εκείνον τον ανεπανάληπτο τελικό του Champions League κόντρα στη Μίλαν.

Παράλληλα με τη Λίβερπουλ ο Τζέραρντ πανηγύρισε ένα Κύπελλο UEFA το 2001, το Σούπερ Καπ της ίδιας χρονιάς, δύο Κύπελλα Αγγλίας το 2001 και το 2006, τρία Λιγκ Καπ Αγγλίας το 2001, το 2003 και το 2012, καθώς και ένα Κομιούνιτι Σιλντ το 2006.