Βαθμολογία

Η επιστροφή Τσιώλη στην Τρίπολη

Τον Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζει η ομάδα της ΑΕΛ το προσεχές Σάββατο (26/11) στις 17:15 στο "Θ. Κολοκοτρώνης" για την 12η αγωνιστική της Super League.

Μια δύσκολη αναμέτρηση, όπως όλες εξάλλου, για τους "βυσσινί" οι οποίοι όμως μπορούν και έχουν τις δυνατότητες να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Πελοπόννησο.

Μια αναμέτρηση η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή του Σάκη Τσιώλη στην Τρίπολη για πρώτη φορά ως αντίπαλος των Αρκάδων με τους οποίους μεγαλούργησε και δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι ο Αστέρας πέτυχε πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό στον πάγκο του.

Ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε τους Αρκάδες την σεζόν 2011-2012 και συγκεκριμένα είχε ντεμπουτάρει στις 19 Νοεμβρίου 2011, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (νίκη της Ένωσης με 2-0). Ο στόχος τότε ήταν να κρατήσει τους Πελοποννήσιους στη μεγάλη κατηγορία, αφού όταν ανέλαβε ο Αστέρας ήταν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Μάλιστα με έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο έφτασε στην 6η θέση του πρωταθλήματος η οποία του έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League καθώς η ΑΕΚ που είχε τερματίσει στην 3η θέση δεν μπόρεσε να πάρει άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη.

Έτσι ο Τσιώλης καθοδήγησε τον Αστέρα στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου τον Ιούλιο του 2012 με αντίπαλο την Ίντερ Μπακού, μετά από δυο ισοπαλίες με 1-1, ο Αστέρας πήρε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι για τον γ' προκριματικό γύρο, εκεί όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Μαρίτιμο.

Όμως τα καλύτερα δεν είχαν έρθει και αυτά ήταν την σεζόν 2012-2013. Ένας εντυπωσιακός Αστέρας Τρίπολης, με το δημιούργημα του Σάκη Τσιώλη να παίζει μακράν την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που ποτέ δεν έπεσε κάτω από την πεντάδα του τότε πρωταθλήματος και που τελικά πήρε την 3η θέση με ελάχιστη διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και μπροστά από τους επίσης δυνατούς τότε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα που είχαν συμπληρώσει και τις ομάδες των play-off.

Τη χρονιά εκείνη για τους περισσότερους ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ηθικά Κυπελλούχος, μιας και στον τελικό της σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό σε όλους έμεινε χαραγμένη στη μνήμη το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι, στο χέρι του Γιάννη Μανιάτη, μπροστά στα μάτια του βοηθού γραμμής Τριτσώνη, ο οποίος δεν το καταλόγισε. Κάτι που θα σήμαινε και την αποβολή του αρχηγού των "ερυθρολεύκων".

Ο Αστέρας εμφανώς επηρεασμένος από την εξέλιξη αυτή, δεν μπόρεσε να έχει το καλό πρόσωπο του πρωταθλήματος και στα play-off, όμως περνώντας βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννινα θα ξεκινούσε την Ευρώπη από τον γ' προκριματικό του Europa League.

Εκεί δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης, κέρδισε όμως το χειροκρότημα και την αναγνώριση από όλους για τις υπερβάσεις που είχε κάνει επι ημερών του Καρδιτσιώτη τεχνικού, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά και την σεζόν 2013-2014 στην οποία όμως δεν μπόρεσε να μείνει περισσότερο από μήνα καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας των δυο πλευρών μια μέρα μετά την ήττα των Αρκάδων στην Λεωφόρο με 2-1 από τον Παναθηναϊκό.

Από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα ο Τσιώλης βρέθηκε μια φορά αντίπαλος του Αστέρα ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 2013-2014, αλλά όχι στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου του 2014 αντιμετωπίσε τον πελοποννησιακό σύλλογο στο "Ζωσιμάδες" σε αναμέτρηση στην οποία η ομάδα της Τρίπολης νίκησε με 2-0 τον "Άγιαξ" της Ηπείρου.

Έτσι στην αναμέτρηση του Σαββάτου ο Τσιώλης επιστρέφει στην Τρίπολη ως αντίπαλος του Αστέρα μια ομάδα η οποία σίγουρα είναι και αυτή στην καρδιά του 59χρονου τεχνικού με την οποία μεγαλούργησε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ