Βαθμολογία

Π.Α.Σ κατά Μπαλαφούτη «Πλήρης άγνοια κανονισμών και ασχετοσύνη»

Ανακοίνωση εναντίον του προέδρου της ΕΠΣ Αχαϊας Δημήτρη Μπαλαφούτη, εξέδωσε η παράταξη της Π.Α.Σ. κάνοντας λόγο για «Πλήρης ΑΓΝΟΙΑ κανονισμών και ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το άρθρο 13 (παράγραφος 2) της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαϊας αναφέρει τα εξής, σχετικά με την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών σε έναν αγώνα πρωταθλήματος:

«Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί στους αγώνες του (αγωνιζόμενους στη 11άδα) ορισμένο αριθμό ποδοσφαιριστών ως παρακάτω: Στην Α', Β΄ και Γ' Κατηγορία μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες πριν το έτος 1981. Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας ή των υπαιτίων ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις».

Είναι ξεκάθαρο, ακόμα και ένα παιδί του Δημοτικού μπορεί να το καταλάβει, ότι ο περιορισμός στον αριθμό των ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί πριν το 1981 αφορά ΜΟΝΟ την 11άδα κάθε ομάδας. Δεν αναφέρεται πουθενά στην προκήρυξη περιορισμός στον αριθμό των γεννηθέντων πριν το 1981 στην 18άδα. Με απλά λόγια, μπορεί μια ομάδα να δηλώσει ακόμα και 7 (το μάξιμουμ δηλαδή) ποδοσφαιριστές ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ηλικίας για να συμπληρωθεί η 18άδα.

Ο κανονισμός και το πνεύμα του κανονισμού «λέει» να ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ μέχρι 3 γεννηθέντες πριν το 1981. Για να αγωνιστεί παίκτης από τον πάγκο που έχει γεννηθεί πριν το 1981, θα πρέπει να αντικαταστήσει έναν από τους τρεις «μεγάλους» στην 11άδα. Απλά πράγματα. Ο κανονισμός αυτός εφαρμόστηκε πριν περίπου μια δεκαετία και εφαρμόζεται κατ' αυτόν τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Ούτε υπάρχει ασάφεια στην προκήρυξη. Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις αγώνων την τελευταία 10ετία όπου «μεγάλος» αντικαθιστά «μεγάλο».

Το λέμε αυτό γιατί στην επόμενη παράγραφο που αναφέρεται στον περιορισμό του αριθμού των κοινοτικών ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υπάρχει σχετική αναφορά στην προκήρυξη, η οποία προβλέπει: «Για κάθε σωματείο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη ενδεκάδα καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα εννιά (9) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι τεσσάρων (4) κοινοτικών ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο μέχρι δύο (2) κοινοτικοί ή αλλοδαποί ποδοσφαιριστές. Οι ομογενείς λογίζονται ως Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Πάμε τώρα στο πρόσφατο ματς Ολυμπιακός Ζαρουχλεϊκων - Δάφνη για το πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας, στο οποίο ο νεαρός διαιτητής Ασπρουλόπουλος δεν γνώριζε καλά τον κανονισμό και συμβουλεύτηκε (και καλά έκανε), δια τηλεφώνου, τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ και τον Αρχιδιαιτητή. Και οι δύο λοιπόν ενημέρωσαν τον νεαρό ρέφερι ότι η Δάφνη δεν είχε δικαίωμα να δηλώσει πάνω από τρεις «μεγάλους» στην 18άδα! Νέος κανονισμός; Η Δάφνη είχε δηλώσει τρεις «μεγάλους» στην αρχική 11άδα και επιθυμούσε να δηλώσει ακόμα ένα στην 18άδα. Η εντολή, όμως του προέδρου της ΕΠΣΑ ήταν «ΟΧΙ, ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ».

Επιτρέπεται οι άνθρωποι της διαιτησίας να μην γνωρίζουν τους κανονισμούς; Δεν γίνονται ενημερώσεις στα μαθήματα της Δευτέρας; Πως ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος γνώριζε τον κανονισμό για τους «μεγάλους» στο ματς Αναγέννηση Ψαθοπύργου - Αετός Πατρών (ο Αετός είχε δηλώσει 4 «μεγάλους» στην 18άδα), που έγινε την ίδια ημέρα; Και μάλιστα με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΑ!

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η διοίκηση της ΕΠΣΑ δείχνει πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι. Πλήρης ΑΓΝΟΙΑ κανονισμών και ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ. Εξακολουθεί να διοικεί ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορεί να ερμηνεύσει μια προκήρυξη την οποία έχει υπογράψει ο ίδιος. Συνεχίζει, με τις αποφάσεις του, να βάζει απέναντί του τα σωματεία και να βάζει ωρολογιακή βόμβα στα πρωταθλήματα. Παραιτηθείτε επιτέλους κ. Μπαλαφούτη. Εκτίθεστε για ακόμα μια φορά. Δεν μπορείτε πλέον να κρυφτείτε από τα σωματεία. Σας έχουν καταλάβει ότι μόνο ζημιά κάνετε στο ποδόσφαιρο της Αχαϊας.

Υ.Γ. «Οδηγούσα και ήμουν ζαλισμένος. Δεν έγινε και τίποτα. Ο Μέσι θα έμπαινε αλλαγή;» ήταν η δικαιολογία του προέδρου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Τα σχόλια περιττεύουν».