Βαθμολογία

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κατερίνα Μάρκου

Με επιστολή της προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου ανακοινώνει την αποχώρησή της από το κόμμα και την ανεξαρτητοποίησή της.

Το Ποτάμι πλέον μένει με 8 βουλευτές μετά την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη και του Ιάσονα Φωτήλα. Η επιστολή είναι σε πρώτο ενικό και απευθύνεται στον Σταύρο Θεοδωράκη:

Η κα Μάρκου επι της ουσίας διαφωνεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού να πορευθεί μόνο του το κόμμα χωρίς συνεργασίες. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι με την πολιτική που έχει ακολουθήσει έχει οδηγήσει το Ποτάμι σε συρρίκνωση της επιρροής του και καταλήγει «...Από την άλλη, αν και οπωσδήποτε με στεναχωρεί ανθρώπινα η απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, είμαι βέβαιη ότι όχι μόνο κάνω αυτό που πιστεύω αλλά κάνω και αυτό που μου ζητούν μετ’ επιτάσεως εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες της περιφέρειάς μου που σταθερά με εκλέγουν βουλευτή τα τελευταία 4.5 περίπου χρόνια. Να συνεχίσω να προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου να βρει γρήγορα ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος την ενιαία πολιτική έκφραση, την κοινή πολιτική συνισταμένη που του αξίζει».

Με μια αιχμηρή δήλωση απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης στην απόφαση της βουλευτή του Ποταμιού, Κατερίνας Μάρκου να αποχωρήσει από το κόμμα. «Ο κ. Φωτήλας έφυγε γιατί, όπως είπε, είχε κάλεσμα από την ΝΔ. Η κα Μάρκου έφυγε γιατί, όπως λέει, έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί ο κ. Θεοχάρης που έφυγε γιατί είχε κάλεσμα από παντού. Όμως, όπως είπα και χθες στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Κινήματος, οι πιέσεις των παλιών συστημάτων δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε πορεία. Δεν θα μας ενσωματώσουν.

Είναι προφανές ότι χρεώνομαι προσωπικά την ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων που το μόνο που τελικά τους νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός. Και τρέχουν (φευ!) σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους τα εξασφαλίσουν. Περιμένουμε να τους δούμε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίσουν και τότε σε όλους τους πολίτες τους λόγους που τους κάνουν να απεχθάνονται την πολιτική», τονίζει σε σκληρό ύφος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

parapolitika.gr