Βαθμολογία

Οι θέσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ για τις προτάσεις της Super League

Τις παρουσιάσεις των τριών προτάσεων για το πρωτάθλημα της Super League είχαμε σήμερα (21/11) με την ΠΑΕ ΑΕΛ να εκπροσωπείται εκεί δια του διευθύνοντα συμβούλου Σωτήρη Μάρκου που τοποθετήθηκε τελευταίος από την πλευρά των προτάσεων.

Εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ τέθηκε ευθέως θέμα κριτηρίων για την κατανομή των εσόδων και κατά πόσο έχουν ληφθεί υπόψη για τις προτάσεις που έγιναν, κριτήρια όπως το εύρος και η ποιότητα των υποδομών (π.χ. γήπεδο, προπονητήριο κτλ.), το κόστος των επενδύσεων αλλά και της συντήρησής τους, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η οικονομική συνέπεια και η ενδεχόμενη επανεπένδυση των εσόδων στην ομάδα. Θέση της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι πως η σχέση κόστους λειτουργίας με ποιοτικά στάνταρς και κατανομής των εσόδων, πρέπει να είναι απολύτως αναλογική!!!

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αδυνατώντας να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως το αν υπολογίζεται επί ίσοις όροις στη μελέτη τους η ΠΑΕ ΑΕΛ με κόστος χρήσης γηπέδου και πρότυπου προπονητηρίου άνω των 800.000 €, με ΠΑΕ που με 100 εισιτήρια πληρώνουν 15% για χρήση δημοσίων γηπέδων, βαφτίζοντας προπονητήρια βοηθητικά γήπεδα των ΕΑΚ με μια τουαλέτα και δύο ντουζιέρες.

Εν κατακλείδι, η ΠΑΕ ΑΕΛ υποστήριξε πως πρώτα πρέπει να γεμίσουν τα γήπεδα, ώστε να υπάρχει σοβαρό τηλεοπτικό προϊόν, τονίζοντας πως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σημαίνει ίσες δυνατότητες προς όλους για κατάκτηση του πρωταθλήματος κι όχι μια απλή κατανομή εσόδων.

Μετά απ' αυτά υπήρξε απολογητική η στάση των υπευθύνων, που αρκέστηκαν σ' ένα 15λεπτο ραντεβού με τον κ. Κούγια και δεν έκαναν τον κόπο να πραγματοποιήσουν έστω μια απλή επίσκεψη στη Λάρισα, δεσμευόμενοι να το πράξουν στην επόμενη φάση της έρευνάς τους!