Βαθμολογία

Οι προτάσεις για την νέα μορφή της Super League

Τις τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την νέα μορφή της Super League παρουσίασαν από κοινού οι οίκοι Deloitte και PwC που από το καλοκαίρι τους είχε ανατεθεί η συγκεκριμένη έρευνα.

Οι τρεις αυτές προτάσεις αφορούν δυο προτάσεις με 14 ομάδες και μια με 16 ομάδες όπου σε όλες ο πρωταθλητής θα βγαίνει μέσω play-off, ενώ μόλις στην μία από τις τρεις έχουμε απευθείας υποβιβασμό για μια ομάδα.

Αναλυτικά οι 3 προτάσεις:

1η πρόταση:

Πρωτάθλημα 16 ομάδων με μόνο έναν γύρο κανονικής διάρκειας και κατόπιν ένα έξτρα πρωτάθλημα δύο γύρων, που όμως θα χωρίζεται σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων, με το πρώτο να είναι από τις θέσεις 1-8 και το δεύτερο 9-16.

Σε αυτή την περίπτωση θα διεξάγονται 29 αγωνιστικές και σύμφωνα με την έρευνα θα σημειωθεί αύξηση 50% στους αγώνες που θα έχουν υψηλό ενδιαφέρον.

2η πρόταση:

Πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους που θα αφορούν την κανονική διάρκεια και στη συνέχεια θα υπάρχει νέο πρωτάθλημα δύο γκρουπ των γύρων, που θα συμμετέχουν στο πρώτο οι ομάδες από τις θέσεις 1-7 και στο δεύτερο 8-14.

Σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθούν 40 αγωνιστικές και μάλιστα κάθε ομάδα θα έχει δύο ρεπό μέσα στη σεζόν.

3η πρόταση:

Πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους στην κανονική του διάρκεια και στη συνέχεια θα υπάρξει διαχωρισμός δύο γκρουπ των έξι ομάδων. Το πρώτο θα περιλαμβάνονται οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 και το δεύτερο από τις θέσεις 8-13. Σε αυτή την περίπτωση ο 7ος δεν θα συμμετέχει στην... post season ενώ ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας. Η πρόταση αυτή θα έχει 36 αγωνιστικές.