Βαθμολογία

Συνάντηση με Ερντογάν θέλει ο Τσίπρας

Σε ανοιχτή επικοινωνία για το κυπριακό βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες φέρονται να συνομίλησαν την Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Τσίπρας ζήτησε ραντεβού από τον Ερντογάν.

Ο έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε στον τούρκο πρόεδρο τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, στο θέμα των εγγυήσεων και εξέφρασε την άποψη ότι, μία πολυμερής διάσκεψη, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα αποτύχει. Παράλληλα, δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στην εβδομάδα, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από την τροπή που θα πάρουν σήμερα το βράδυ οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Η ελληνική πλευρά πάντως, συνεχίζει να στηρίζει την πολυμερή διάσκεψη, μόνο όμως στην περίπτωση που έχει υπάρξει προηγουμένως συμφωνία για την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, όπως επισήμανε στις δηλώσεις του την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Δια του λόγου το ασφαλές, σε συνομιλία που είχαν χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Νίκο Αναστασιάδη, συμφωνήθηκε να δοθεί ημερομηνία για πολυμερή διάσκεψη, υπό την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν

πηγή: skai.gr