Βαθμολογία

Κικίλιας ο αντι-Κουμουτσάκος στην ΝΔ

Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον νέο εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια και τον προκάτοχό του Γιώργο Κουμουτσάκο συνοδεύτηκε η αλλαγή σκυτάλης στο επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος μας δεν είναι μόνο η απάντηση στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά η επικοινωνία, μέσω των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης, με την κοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας με φειδώ για πρώτη φορά από το βήμα του «γαλάζιου» εκπροσώπου.

Όπως είπε, σκοπός του ίδιου και των συνεργατών του είναι «να περάσουμε το μήνυμά μας στις κοινωνικές μάζες που διψούν για ελπίδα. Η νέα ελπίδα είναι η αλήθεια και αυτό θα υπηρετήσουμε». Ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κόμματος για την επιλογή του και έκανε ειδική μνεία, όπως και ο κ. Κουμουτσάκος, στον συντονιστή του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς και στον διευθυντή του γραφείου Τύπου Μακάριο Λαζαρίδη.

Από την πλευρά του, ο πρώην εκπρόσωπος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε «σκιώδη υπουργό» Εξωτερικών μετά τις ευχαριστίες σημείωσε ότι «η ΝΔ αποτελεί σήμερα πολιτική δύναμη αναφοράς για το μέλλον και πόλο ελπίδας για τη Ελλάδα, τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στη θητεία του εκπροσώπου, σημείωσε ότι «επιχείρησε να υποστηρίξει και να αναδείξει στον κόσμο και στην κοινή γνώμη την προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία αναζωογονημένη, σύγχρονη ΝΔ, προτάσσοντας την αξία των επιχειρημάτων και τη δύναμη των θέσεων».

Πρόσθεσε ότι «η σύγκρουση είναι η καρδιά της πολιτικής λειτουργίας, είναι δημιουργική όταν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, όταν φωτίζει πραγματικές συνθήκες και εξελίσσεται δίχως κραυγές, με σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο και στους κανόνες του». Και συμπλήρωσε: «Με οδηγό την ίδια αντίληψη θα υπερασπιστώ τα εθνικά θέματα και τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδα μας, από τη νέα μου θέση».

Μιλώντας για τον τομέα Εξωτερικών που αναλαμβάνει, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι αισθάνεται βαριά την ευθύνη, καθώς «συνωστίζονται στον εθνικό ορίζονται κρίσιμα ζητήματα, το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, οι σχέσεις με Αλβανία, και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον διεθνούς ευρωπαϊκής και περιφερειακής αβεβαιότητας».

πηγή: protothema.gr