Βαθμολογία

Κούγιας: «Διοικούν άμπαλοι το ποδόσφαιρο»

Ξέσπασμα του Αλέξη Κούγια για την πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Με δηλώσεις του στο SDNA αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων από φέτος, τονίζοντας ότι γίνεται μόνο για να βγάλει λεφτά η Nova.

Tο θέμα της πιθανής αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος από τη φετινή κιόλας περίοδο βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα... κάρβουνα οι ομάδες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να κινδυνέψουν, μιας και γίνεται λόγος για υποβιβασμό τεσσάρων αντί δύο.

Ενας από τους πλέον ενδιαφερόμενους είναι και η ΑΕΛ, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου, Αλέξη Κούγια να αποκλείει κάθε πιθανότατα να συμβεί κάτι τέτοιο τη φετινή σεζόν, αλλά να εκφράζει και την κάθε αντίθεσή του στη μείωση των ομάδων οποτεδήποτε κι αν συνέβαινε. Παράλληλα κάνει λόγο για ρήτρες ύψους 14 εκατ. ευρώ που μπορεί να διεκδικήσει η Λίγκα από τη Nova, προσθέτοντας πως έχει πέσει στο τραπέζι από την κίνηση των “12” το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από το συνδρομητικό!

“Αυτό αποκλείεται. Δεν προβλέπεται σε κανένα καταστατικό. Δεν είναι σωστό. Σε όποια πρωταθλήματα εφαρμόστηκε αυτό το μοντέλο, με πολλούς αγώνες και πλέι οφ, υποβαθμίστηκαν. Είναι αδύνατο να συμβεί από φέτος, θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Δεν προάγει τον ανταγωνισμό. Σκεφτείτε ένα πρωτάθλημα όπου δεν θα συμμετείχαν ομάδες όπως η Λάρισα, η Ξάνθη, ο Ηρακλής και στη θέση τους να βρίσκονταν τα Τρίκαλα, ο Αγροτικός Αστέρας ή ο Κισσαμικός. Χωρίς κόσμο, χωρίς προπονητικά κέντρα, εμείς φιλικό δώσαμε προχθές με τον Απόλλωνα Λάρισας και είχαμε 3.000 κόσμο! Μόνο το τηλεοπτικό τοπίο εξυπηρετείται από αυτό”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Κούγια στο SDNA.

«Tα βασικά κριτήρια για τη Σούπερ Λιγκ...»

“Εγώ έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην εν λόγω εταιρία (Deloitte) για τη βελτίωση του πρωταθλήματος. 1. Γήπεδο, 2. προπονητικό κέντρο-υποδομές και 3. ο κόσμος, τα εισιτήρια που κόβουν οι ομάδες. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα δομημένο με πιο αξιοκρατικό τρόπο. Εδώ έχουν παίξει στην πρώτη κατηγορία ομάδες όπως ο Θρασύβουλος, ο Ακράτητος, η Κέρκυρα και ο Εργοτέλης. Ομάδες “σφραγίδες”, που έχουν μόνο τη σφραγίδα της εταιρίας τους, τίποτα άλλο. Αυτό που βλέπαμε τόσα χρόνια είναι να ανεβαίνουν μόνο ομάδες με προέδρους που είχαν λεφτά και κινούνταν στο βρώμικο παρασκήνιο. Δεν θυμάστε τη συνομιλία με τον Μητρόπουλο που ρωτούσε πόσο κάνει η 2η θέση; Από εκεί και πέρα μπορεί να μπει και κριτήριο συμπεριφοράς οπαδών, όπως επίσης κι αξιοπιστίας των ιδιοκτητών. Θεωρητικά γίνεται αυτό μέσω της ΕΕΑ, αλλά ουσιαστικά ο έλεγχος είναι μόνο τυπικός, γι' αυτό έχουμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα”.

«Μόνο για να βγάλει λεφτά η Nova, θέλει το μπάχαλο ο ΠΑΟ»

“Ποιος εξυπηρετείται με το να παίζουν 5-6 φορές τον χρόνο οι μεγάλοι; Μόνο η Nova, για να βγάλει λεφτά, κανείς άλλος. Αποδυναμώνεται το πρωτάθλημα. Αυτό είναι μόνο μία εισήγηση της Deloitte και τίποτα περισσότερο, δεν πιστεύω ότι θα γίνει δεκτή από το σύνολο των ομάδων. Μόνο ο Παναθηναϊκός το επιθυμεί αυτό, που θέλει να δημιουργεί συνέχεια μπάχαλο ή η ΑΕΚ, που βρίσκεται σε κατάσταση ανασυγκρότησης”.

«Θα αποχωρήσουμε οι 12, αν...»

Από εκεί κι έπειτα όμως, ο γνωστός ποινικολόγος δεν διστάζει να αφήσει ανοιχτό παράθυρο αποχώρησης των 12 της Σούπερ Λιγκ (εκτός Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

“Είναι αυτονόητο πως η Λάρισα θα αντιδράσει στο θέμα της αναδιάρθρωσης, ενδέχεται να υπάρξει ακόμη κι αποχώρηση των 12 από τη Nova. Δεν μπορεί το συνδρομητικό να αποφασίζει για τις ομάδες του πρωταθλήματος, δεν είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες”, τονίζει και στο ενδεχόμενο να ρίξει η Nova στο τραπέζι τις ρήτρες που μπορεί να ενεργοποιήσει για να πιέσει καταστάσεις, περνάει στην αντεπίθεση, λέγοντας πως:

“Ρήτρες δεν υπάρχουν μόνο από τη μία πλευρά, αλλά κι από την άλλη. Έχω αναδείξει ρήτρες ύψους 14 εκατ. ευρώ μπορεί να διεκδικήσει η Λίγκα από το συνδρομητικό κανάλι. Υπάρχει άρθρο στο συμβόλαιο που αναφέρει ότι αν καθυστερήσει η καταβολή των χρημάτων τέσσερις ημέρες, προβλέπεται ρήτρα 4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα για δέκα ημέρες, το ποσό φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για ένα ποσό 14 εκατ. ευρώ! Θα έπρεπε να έχουν γίνει εξώδικα, αλλά γι' αυτό υπεύθυνη είναι η προηγούμενη διοίκηση κι όλοι ξέρουμε ποιος έκανε κουμάντο τότε και δεν υπήρξε κάποια ενέργεια. Οπως και για το γεγονός πως έδωσαν το δικαίωμα στη Nova να πάρει πίσω τις εγγυητικές επιστολές που έπρεπε να έχει καταβάλει”.

«Μόνο ΠΑΟ κι ΑΕΚ βολεύτηκαν με τη διακοπή»!

“Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι το διοικούν άμπαλοι. Γενικώς το λέω αυτό, και σε επίπεδο πολιτικό και σε επίπεδο διοικήσεων ομοσπονδιών. Δεν γίνεται με ένα πτυχίο οικονομικών να διοικείς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ούτε οι άνθρωποι των ΕΠΣ. Το βασικό όμως είναι πως δεν έχουν όραμα, εκτός από γνώσεις. Είτε ο Κουτσοκούμνης είναι αυτός, είτε η διοικούσα, έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο με τις αποφάσεις τους φέτος. Μόνο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ βολεύτηκαν με τη διακοπή του πρωταθλήματος, που είχαν ένα σωρό τραυματίες. Γι' αυτό μόνο ήθελαν τη διακοπή κι όχι για το καλό του ποδοσφαίρου”.

«Θα κριθεί από τις επιλογές του ο Τριτσώνης...»

Οσο για την επιλογή του Σταύρου Τριτσώνη στη θέση του αρχιδιαιτητή: “Ο Τριτσώνης θα κριθεί από τις επιλογές του στην κατάρτιση των πινάκων, αλλά και στους ορισμούς των διαιτητών. Στην πορεία του έχει καλές στιγμές, αλλά και πολύ κακές. Το ίδιο ισχύει και για τον Κουκουλάκη, θα περιμένουμε τις επιλογές τους και στη συνέχεια θα τους κρίνουμε...”.


πηγή: SDNA.GR