Βαθμολογία

Στα χέρια της κυβέρνησης οι προτάσεις των θεσμών

Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα στο μέτωπο των εργασιακών καθώς μετά από 4 ώρες διαπραγματεύσεων των δανειστών με την υπ. Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, φαίνεται ότι βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο – μηδέν.

Η υπουργός βγήκε από τη διαπραγμάτευση χωρίς καμία δήλωση με τη λακωνική φράση «Συνεχίζουμε» κι όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει προσέγγιση σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τόνισαν κύκλοι του υπουργείου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογείται νέα συνάντηση αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσμοί παρουσίασαν για πρώτη φορά κείμενο με τις θέσεις τους και τα σημεία στα οποία επιμένουν.

Γύρω στις 5:00 το απόγευμα στη διαπραγμάτευση εισήλθε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα δημοσιονομικά θέματα, ενώ, όλα δείχνουν ότι οι επαφές θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ και θα περιλαμβάνουν εκτός από τα δημοσιονομικά, την Παιδεία, την υγεία και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, το οποίο όμως μεταβάλλεται συνεχώς, περιλαμβάνει συνάντηση στις 7:00 το απόγευμα για την Παιδεία ενώ στις 8:00 μμ οι θεσμοί έχουν ραντεβού με τον υπ. Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και πιθανότατα και τον Γ. Σταθάκη για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων.

Για τις 10:00 το βράδυ έχει οριστεί η συνάντηση για τα θέματα υγείας και πιθανότατα και μια συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου για τη χρηματοδότηση του ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

πηγή: protothema. gr