Βαθμολογία

Επίθεση σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Επίθεση με λοστό δέχθηκε το Σάββατο (19/11) από ομάδα περίπου 30 αγνώστων ο Γιώργος Γερμενής. Το περιστατικό σημειώθηκε σε καφετέρια στο Μαρούσι, όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καθόταν με δύο ακόμη άτομα.

Οι άγνωστοι χτύπησαν τον Γερμενή στο κεφάλι και του επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού, προτού τραπούν σε φυγή. Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ από την αστυνομία προσήχθη ένας 21χρονος, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Γερμενής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα το πρωί δέχθηκα δολοφονική επίθεση στο Μαρούσι από εγκληματική ομάδα 30 παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μου επιτέθηκαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Βόρεια Προάστια.

Οι προθέσεις αυτής της συμμορίας ήταν ξεκάθαρα δολοφονικές και θέλανε την εξόντωσή μου. Μας επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς και με σπρέι αερίου εναντίον μου. Αμύνθηκα και απέκρουσα την επίθεσή τους και τους έτρεψα σε φυγή.

Με τέτοιου είδους επιθέσεις τόσο εναντίον μου όσο και κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής, αλλά και οπαδών του Κινήματος δεν πρόκειται να μας λυγίσουν. Ο δίκαιος Αγώνας της Χρυσής Αυγής, του μοναδικού πατριωτικού φορέα της Ελλάδος θα αντισταθεί σε τέτοιες επιθέσεις και να είστε σίγουροι ότι η τελική νίκη θα είναι δική μας».

Η τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής: «Καλούμε τα κόμματα του 'συνταγματικού τόξου' να καταδικάσουν την άνανδρη δολοφονική επίθεση. Η μη καταδίκη της, όπως έγινε και στο παρελθόν σε ανάλογες επιθέσεις, αλλά και οι πανηγυρισμοί στα μισθωμένα από αυτούς μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύουν την συνενοχή τους στα εγκλήματα κατά του Λαϊκού Συνδέσμου».

Ο Βασίλης Κικίλιας, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είπε από την πλευρά του: «Η Ν.Δ. πιστή στις αρχές και τις αξίες της καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία».