Βαθμολογία

Κούγιας: «Γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι»

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας έκανε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για τα λάθη που έγιναν, λέγοντας πως είναι αυτός που φταίει. Αναφέρθηκε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για την αναμόρφωση των χώρων του AEL FC ARENA, καθώς και για τις μεταγραφές που έρχονται στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για την ΑΕΛ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Super League: «Είναι μία μεταβατική περίοδος που ήταν απαραίτητη. Όμως παρατράβηξε. Έχω την άποψη πως οι τελευταίες διακοπές του πρωταθλήματος ήταν αδικαιολόγητες. Δεν είναι δυνατό ακόμα κι αν κάποιος θέλει να προκαλέσει μία κακοήθεια, να έχει την δυνατότητα μέσω της κακοήθειας να βοηθά στο να καταρρεύσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Δυστυχώς είμαστε σε μία περίοδο που στην ΕΠΟ δεν υπάρχει διοίκηση. Ακόμα αυτή η προσωρινή διοίκηση δεν έχει κατανοήσει ποια προβλήματα υπάρχουν και πρέπει να λυθούν. Ευτυχώς ορίστηκε η Επιτροπή Διαιτησίας. Για την δική μας ομάδα όλα αυτά που έχουν συμβεί έως τώρα είναι καταστροφικά.

Τόσο η πρώτη αναβολή που ήταν αδικαιολόγητη από τον κ. Κοντονή, όσο και η δεύτερη η οποία ήταν επίσης αδικαιολόγητη από την Επιτροπή που όρισε η FIFA, άλλαξαν όλο το πρωτάθλημα και τον προγραμματισμό κάθε ομάδας. Όταν βλέπει η NOVA ότι το πρωτάθλημα αναβάλλεται, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση της Super League απέσυρε της εγγυητικές επιστολές και τότε δεν μπορούσες αυτόματα να εισπράξεις τα χρήματα σου ως ΠΑΕ, αλλά έχεις δεσμευτεί να μην μπορείς να προβάλεις το προϊόν με μία άλλη τηλεοπτική εταιρία. Και όπως καταλαβαίνετε πρωτάθλημα δεν υπάρχει. Χρήματα δεν υπάρχουν. Ο κόσμος αρχίζει και αγανακτεί. Κανείς δεν έχει καταλάβει το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου».

Για την ομάδα και τον Σάκη Τσιώλη: «Ο Τσιώλης εκμεταλλεύτηκε αγωνιστικά τη διακοπή. Σαν ΑΕΛ προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να βελτιώσουμε τη σχέση του προπονητή με τους παίκτες. Ανεξάρτητα αν ο κ.Τσιώλης έχει τουλάχιστον δεκαπέντε από τους παίκτες που είχε και πέρυσι κοντά του, οι βασικοί ήρθαν επί εποχής κ. Αναστασιάδη. Από αυτή την άποψη η διακοπή ήταν ευεργετική, αλλά ποτέ χωρίς παιχνίδια πρωταθλήματος δεν είναι δυνατόν να αποδώσεις».

Για τα λάθη που έγιναν: «Σαν διοίκηση προσπαθούμε να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος και αυτό το πετύχαμε με τον καλύτερο τρόπο. Νομίζω αυτή την στιγμή στην κυριολεξία η ομάδα είναι εξ΄ολοκλήρου της Λάρισας. Όλο το προπονητικό τιμ, όλη η διοίκηση εκτός εμού, όλοι οι υπάλληλοι, όλοι οι ποδοσφαιριστές των υποδομών και όλο το περιβάλλον της ομάδας είναι της ΑΕΛ».

Για την αναμόρφωση του AEL FC ARENA και την ανακαίνιση του Queen΄s Bar: «Προσπαθούμε να οργανωθούμε και να βοηθήσουμε σε όλες τις ελλείψεις που είχε αυτό το καταπληκτικό γήπεδο. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι σήμερα. Γιατί το να έρχονται δύο χιλιάδες άνθρωποι σε εργάσιμη ημέρα για να παρακολουθήσουν ένα φιλικό παιχνίδι και η διοίκηση να μην ανταποκρίνεται σε αυτή την ευαισθησία, θα ήταν μεγάλο έγκλημα. Η διοίκηση κατάφερε και εξόπλισε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον χώρο. Όλοι μου λένε πως αυτό ο χώρος είναι εξοπλισμένος πολύ καλύτερα από τα εγκαίνια του γηπέδου. Το απόλαυσαν όλοι και εμείς βλέποντας τη χαρά τους. Αυτό θα γίνει το στέκι όλων των Λαρισαίων στην καθημερινότητα τους. Τα έπιπλα είναι καταπληκτικά όπως και η διακόσμηση, αλλά αυτό πρέπει να το πείτε κι εσείς. Αύριο θα εγκατασταθούν έντεκα τηλεοράσεις 55 ιντσών, όλες μεγάλης ευκρίνειας και μέχρι το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα έχει τοποθετηθεί και προτζέκτορας υψηλής ευκρίνειας, ώστε όλοι οι οπαδοί της ΑΕΛ που δε θα έχουν την δυνατότητα να πάνε στην Τρίπολη, να μπορούν να έρχονται εδώ για να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας με τις καλύτερες ανέσεις. Από την ερχόμενη Τρίτη προβλέπεται και η εγκατάσταση αερίου για τη θέρμανση του χώρου, μετά το θέμα που υπήρχε από το 2012. Και σιγά σιγά αυτός ο «κοιμισμένος γίγαντας», αυτό το καταπληκτικό γήπεδο θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους χώρους. Σε λίγο καιρό θα εγκατασταθούν και τα γραφεία της ΑΕΛ εδώ.  Αυτό το γήπεδο, το ωραιότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας, να γίνει ένας χώρος συνάντησης των οπαδών μας που θα είναι κοντά στην ομάδα. Όλοι σιγά σιγά θα γίνουμε μία μεγάλη οικογένεια. Γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που γίνεται στη Λάρισα. Όλη η πόλη ζει για την ομάδα».

Για το ρόστερ και αν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο: «Δε θέλω να προβλέψω μεταγραφές, αλλά να ξέρετε πως θα γίνουν και να μην ανησυχεί ο κόσμος. Εκεί που οι προπονητές πιστεύουν πως χρειάζεται η ομάδα. Έχουμε ένα τεχνικό τιμ που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι΄ αυτόν τον λόγο στην αίθουσα των συνεδριάσεων του ΔΣ στο γήπεδο, θα κάνουμε καθημερινές συναντήσεις. Για την αξιοποίηση και την αξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων ποδοσφαιριστών, αλλά και την έρευνα που κάνουμε για τους ποδοσφαιριστές και αυτό που μας λείπει, γιατί είμαστε καλή ομάδα αλλά θέλουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα. Εκείνο που απολαμβάνω είναι πως όσο είμαι απών, γιατί εργάζομαι, έχω από πίσω μου μία ομάδα Λαρισαίων που αγαπούν και νοιάζονται για την ομάδα και φροντίζουν για αυτήν».

Για τα λάθη που έγιναν: «Για ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα (δε θα πω για τα θετικά γιατί είναι αυτονόητο) η ευθύνη πέφτει σε εμένα. Μην ψάχνετε να βρείτε κάποιον άλλον να φταίει. Ό,τι ατυχές έχει συμβεί, έχει αφετηρία και τέλος εμένα. Ο στόχος να αλλάξω ριζικά τα πάντα από αυτήν την ΑΕΛ μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ήταν προσωπική μου απόφαση και επίσης συνέπεια της συνώστισης των λαθών μου. Βλέπω και γνωρίζω ποδόσφαιρο. Η δική μου δουλειά είναι το πώς θα είναι αυτάρκης οικονομικά αυτή η ομάδα. Το πώς θα έχει μία εικόνα προς τα έξω αντάξια της ιστορίας της, αυτό είναι δουλειά και των υπολοίπων. Αλλά η διόρθωση των λαθών αφορά εμένα. Αυτές είναι οι αποφάσεις μου.

Κάνω πολλά πράγματα και δεν είναι δυνατό να μην κάνω και λάθη. Το θέμα είναι τα λάθη να τα διορθώνεις στο χρόνο που πρέπει, γιατί αν δεν τα διορθώνεις στο χρόνο που πρέπει θα γίνουν καταστροφικά. Γίνεται και στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και παγκοσμίως. Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, οι οποίες προσπάθησαν να διορθώσουν λάθη για μία δεκαετία. Εμείς προσπαθούμε να τα διορθώσουμε πιο σύντομα. Θέλουμε τη βοήθεια του Τύπου, των οπαδών. Θέλουμε πρωτοβουλίες».

Για τη χορηγία στη φανέλα: «Ψάχνω να βρω και θα το κάνω, με τον Δήμαρχο Λάρισας, το μπροστινό μέρος της φανέλας, τον χορηγό δηλαδή που δεν τον ξεφτίλισα, γιατί θεωρώ την τιμή αντίστοιχη των τεσσάρων μεγάλων ομάδων αυτή της ΑΕΛ. Εφόσον λοιπόν δεν έχουμε χορηγό φανέλας, θα πρέπει να την καλύψει κάποιος που θα σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Η πρώτη επαφή θα γίνει με τον Δήμαρχο Λάρισας για να ανταλλάξουμε απόψεις, όπως και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε κάτι πολύ μεγάλο, τότε οι δικές μου κοινωνικές σχέσεις θα καλύψουν αυτό το κενό. Σας λέω όμως αυτό που θα βάλουμε μπροστά στη φανέλα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν οργανισμό που προγραμματίζει στοίχημα ή μία μεγάλη επιχείρηση που διαφημίζει τα προϊόντα της. Είμαστε ΑΕΛ και θα το αποδείξουμε τις επόμενες ημέρες, θα διαφημίσουμε κάτι πολύ μεγάλο».