Βαθμολογία

Πύραρχος Χαλκιδικής: «Εμπρησμός στο σπίτι του Μπίκα»

Ο Πύραρχος Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης παραδέχτηκε ότι το πόρισμα για τη φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα κάνει λόγο για εμπρησμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τις πληροφορίες ότι η φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού: «Ολοκληρώθηκε η προανακριτική εργασία που έπρεπε να κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και χθες ο φάκελος διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα, οι Δικαστικές Αρχές θα αποφασίσουν για τον τρόπο που θα κινηθεί η διαδικασία. Κανονικά δεν θα έπρεπε να πω κάτι άλλο. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο. Απλώς το πόρισμα του Πραγματογνώμονα ήταν για να ενισχύσει αυτή την αίσθηση. Πρόκειται για εμπρησμό και από εδώ και πέρα θα δούμε πώς θα κινηθεί η διαδικασία».

Για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση: «Θα αποφασίσει τώρα ο Εισαγγελέας. Ή θα την επιστρέψει στην Πυροσβεστική ή θα αποφασίσει κάτι άλλο. Μία απλή δικογραφία επιστρέφεται στην Πυροσβεστική για να βρεθεί ο άγνωστος δράσης».

Για τα αποτελέσματα του εμπρησμού: «Τα έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Υπήρχαν κάποια ντεκόρ στο μπαλκόνι και από εκεί μεταδόθηκε σε όλο το μπαλκόνι, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Το σπίτι του κ. Μπίκα είναι γύρω στα 35 τμ. Και έχουν καταστραφεί όλες οι βεράντες και οι σκεπές. Θα μπορούσε, επίσης, η φωτιά αν είχε εξαπλωθεί να φτάσει στο Δάσος, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες που μένουν μόνιμοι κάτοικοι. Θα μπορούσε να υπήρχε μία καταστροφή αν δεν είχαμε επέμβει έγκαιρα».

Για την έρευνα και την αίσθηση που υπάρχει πως οι δράστες έφτασαν με ταχύπλοο: «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Θα μπορούσαν να φτάσουν από οπουδήποτε. Δεν βρέθηκαν στοιχεία, οι πόρτες ήταν κλειστές».