Βαθμολογία

Τρομοκρατικά χτυπήματα σχεδιάζουν ακροδεξιοί

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις αρχές παγκοσμίως, όμως ο ακραίος λόγος του νέου Αμερικανού προέδρου που ενθαρρύνει πράξεις βίας δεν είναι η μοναδική αιτία που οι μυστικές υπηρεσίες στη Γερμανία εξέδωσαν επείγον σήμα για σχέδιο επιθέσεων ευρείας κλίμακας από ακροδεξιές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δίκτυα ακροδεξιών στη Γερμανία βρίσκονται σε συνεννόηση με ανάλογες ομάδες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξαπολύσουν ένα άνευ προηγουμένου κύμα επιθέσεων σε όλα τα μέτωπα. Μετανάστες, μουσουλμάνοι και άλλες ομάδες ανθρώπων που δεν συγκαταλέγονται στην «ισχυρή λευκή φυλή», βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο και το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να ενταθεί και να κλιμακωθεί, όπως ενημέρωσε στην έκθεσή της η γερμανική μυστική υπηρεσία

Ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει καταγραφεί ένα διευρυμένο δίκτυο επαφών μεταξύ γερμανικών νεοφασιστικών γκρουπ και νεοναζί, με αντίστοιχες ομάδες σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών και στις ΗΠΑ, σε πάρα πολλές πολιτείες. «Το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται στη Γερμανία, αλλά έχει διασυνδέσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις ΗΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα ακροδεξιό τρομοκρατικό δίκτυο και προς αυτήν την κατεύθυνση οργανώνονται το συγκεκριμένο διάστημα, επιστρατεύοντας νέα μέλη και δυνάμεις σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Hans-Georg Maassen, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, καθώς ο κόσμος έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες της θρησκευτικής εξτρεμιστικής τρομοκρατίας. «Προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να εντοπίσουμε αυτά τα δίκτυα και να μην επιτρέψουμε χτυπήματα ευρείας κλίμακας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Maassen τονίζει πως τα συγκεκριμένα φασιστικά γκρουπ απολαμβάνουν τη στήριξη πολιτικών κομμάτων, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την εξάρθρωσή τους.

πηγή: protothema.gr