Βαθμολογία

Δήλωση με νόημα του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Η ελάφρυνση του χρέους θα προσέφερε «κακή υπηρεσία» στην Ελλάδα, διαμηνύει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε έναν άτυπο διάλογο με τον Μπαράκ Ομπαμα που επιμένει από την Αθήνα στην αναγκαιότητα μείωσης του χρέους.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, o Σόιμπλε δήλωσε με νόημα ότι «όποιος λέει ότι "εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου" τότε προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».

Μήνυμα στην Αθήνα για συνέχιση του μεταρρυθμιστικού του έργου, αλλά και στο Bερολίνο ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, απέστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορική ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώπιον ενός ενθουσιώδους νεανικού ακροατηρίου.

«Η ελληνική οικονομία δεν ήταν βιώσιμη, για να παραμείνει κανείς ανταγωνιστικός πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και δουλειές, και γι’ αυτό χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις» τόνισε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση ελληνικού χρέους στη σύνοδο του επόμενου μήνα, δήλωσε στο μεταξύ από το Λονδίνο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.