Βαθμολογία

Απαιτεί σέντρα η FIFA!

Στον... αέρα παραμένει η επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο...

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.  Το έργο της συγκρότησης νέας Κ.Ε.Δ., η οποία θα εμπεριέχει πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τη φωτιά στην οικεία του Γιώργου Μπίκα.

Κύκλοι της ΕΠΟ τόνιζαν ότι η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, εκφράζεται η άποψη ότι με δεδομένο πως η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπάρχει η άποψη πως ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από τη FIFΑ δόθηκε εντολή να περάσει διάταξη που θα απαγορεύει τις δηλώσεις για τη διαιτησία από τους παράγοντες, σε αντίθετη περίπτωση θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα...

πηγή: SDNA