Βαθμολογία

Ο τζόγος μου κατέστρεψε την ζωή

Ο Χριστόφορος είναι σήμερα 60 ετών. Όταν ξεκίνησε την ζωή του είχε όνειρα να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια και να έχει μια όμορφη και άνετη καθημερινότητα. Και τα κατάφερε. Μέχρι πριν από 15 χρόνια. Τότε μπήκε στην ζωή του ο τζόγος και σιγά σιγά άλλαξαν τα πάντα.

Πως ήταν η ζωή σου πριν εθιστείς στον τζόγο;

«H ζωή μου ήταν στρωμένη όπως εγώ την φανταζόμουν. Είχα παντρευτεί, έκανα δύο παιδιά με την γυναίκα μου, είχα μια πολύ καλή δουλειά και γενικά όλα ήταν, ας το πώ, παραμυθένια».

Πώς μπήκε στην ζωή σου ο τζόγος;

«Από πολύ παλιά θυμάμαι να πηγαίνω με την γυναίκα και με φίλους σε καζίνο, απλά για την πλάκα μας. Όχι περισσότερο από μια δυο φορές το χρόνο. Και έπαιζα ελάχιστα. Έπαιζα μικρά ποσά και μόλις έβλεπα ότι τα έχανα σταματούσα. Πριν 15 χρόνια άρχισα να πηγαίνω πιο συστηματικά γιατί το θεωρούσα διασκέδαση. Άρχισα να πηγαίνω και μόνος μου. Τα μικρά ποσά που έπαιζα ξαφνικά άρχισαν να γίνονται μεγαλύτερα και μεγαλύτερα και μεγαλύτερα. Ξεκίνησα να παίζω 50 ευρώ και κατέληξα σε μια βραδιά να παίξω και 300.000 ευρώ. Και να τα χάσω τελικά».

Η οικογένεια σου πώς το κατάλαβε και πότε;

«Στην αρχή δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Πριν απο 10 χρόνια έφτασα στο χειρότερο σημείο και αναγκάστηκα να το αποκαλύψω στην γυναίκα μου. Ήταν όταν πια έπαιξα και έχασα τις 300.000...τους κόπους μιας ζωής. Τα παιδιά μου είχαν φύγει από το σπίτι για σπουδές. Η γυναίκα μου μόλις της το αποκάλυψα με έδιωξε από το σπίτι. Ήξερε ότι παίζω που και που αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Τα χρήματα που έβγαζα από την δουλειά μου, νόμιζε ότι τα αποταμιεύω για ένα καλύτερο αύριο. Για αυτόν τον λόγο και νόμιζε ότι κάνουμε οικονομία. Αλλά η αλήθεια ήταν άλλη. Τα παιδιά μου όταν το έμαθαν δεν ήθελα να μου ξαναμιλήσουν. Εγώ προσπαθούσα που και που να βρω τον γιό μου κι αυτό για να του ζητήσω δανεικά».

Είσαι ακόμη εθισμένος;

«Nαι νομίζω ναι. Απλά τώρα δεν έχω τίποτα να παίξω για να χάσω. Θα πρέπει κάποιος να με συγκρατήσει αν βρω χρήματα. Έχω να παίξω ενάμιση χρόνο. Έχασα το αυτοκίνητο μου, το οποίο ήταν και ακριβό μοντέλο. Καταχράστηκα χρήματα από την δουλειά μου, με αποτέλεσμα να το ανακαλύψουν και να με απολύσουν. Έχασα ένα μικρό διαμέρισμα που είχα στο όνομα μου και κοσμήματα αξίας της μητέρας μου. Όλα αυτά. Και πολλά χρήματα. Μια φορά είχα καταφέρει να κερδίσω ένα πολύ σημαντικό ποσό με το οποίο θα μπορούσα να φτιάξω την ζωή μου. Όμως το έπαιξα μήπως μπορέσω και το αυξήσω. Δυστυχώς τα έχασα όλα».

Πως ζείς σήμερα;

«Σήμερα ζω δύσκολα. Με φιλοξενούν όποτε μπορούν δυο τρεις φίλοι που μου απέμειναν. Όταν δεν μπορούν, κοιμάμαι όπου βρω. Έχω κοιμηθεί σε πάρκα, σε λεβητοστάσια, όπου έβρισκα. Σήμερα που μιλάμε ευτυχώς με φιλοξενεί ένας φίλος».

Τι ελπίζεις για το μέλλον;

«Eλπίζω να καταφέρω να σταματήσω να σκέφτομαι τον τζόγο. Εύχομαι να βρω μια δουλειά, οτιδήποτε για να βγάζω λίγα χρήματα για να ζήσω, και θέλω πολύ να με συγχωρεσουν τα παιδιά μου και να ξαναμιλήσουμε».

πηγή: athensmagazine.gr