Βαθμολογία

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Βοσνίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία της Βοσνίας αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην κυριακάτικη (13/11) αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης" στην αναμέτρηση Ελλάδα - Βοσνία.

Όπως αναφέρει η βοσνιακή Ομοσπονδία σέβεται απόλυτα την Ελλάδα και εμφανίζετα έτοιμη για να είναι καλή η φιλοξενία τον επόμενο Ιούνιο στην Ζένιτσα και εκφράζει διαμαρτυρία και θλίψη για την φιλοξενία που έτυχε στο φαληρικό γήπεδο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν τη φιλοξενία, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την θλίψη μας. Σεβόμαστε την απάντηση της Ελλάδας και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε, για να κυριαρχήσουν στο μέλλον οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις ομοσπονδίες στα γήπεδα.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας ότι δικοί τους και δικοί μας φίλαθλοι, θέλοντας να πανηγυρίσουν ένα γκολ, υπέπεσαν σε ένα ''αντιαθλητικό φάουλ''. Οι πράξεις των οπαδών μας ήταν ανεπίτρεπτες, αλλά πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθησία, δεδομένων των προκλήσεων, των πανό και των συνθημάτων των Ελλήνων οπαδών, τα οποία σίγουρα αποτελούν τους βασικούς λόγους μιας τέτοιας αντίδρασης μετά το γκολ. Παρ' όλα αυτά, είχαμε φοβερή υποστήριξη και είμαστε ενθουσιασμένοι, που εξαιτίας του πάθους από την εξέδρα φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα να υλοποιήσουμε τον τελικό μας στόχο.

Αυτό που μένει και που γίναμε μάρτυρες, όπως και το υπόλοιπο φίλαθλο κοινό, είναι ότι έγιναν κάποια γεγονότα που μας προκάλεσαν θλίψη και ανησυχία. Γνωρίζουμε ότι η FIFA θα τιμωρήσει κάθε αντιαθλητική πράξη και ότι αυτά δεν συνάδουν με τους ποδοσφαιρικούς κανόνες. Ελπίζουμε η FIFA θα αναγνωρίσει τα συναισθήματα των οπαδών μας, αλλά επίσης και το γεγονός ότι οι δύο ομοσπονδίες βρίσκονται αντικειμενικά στον ίδιο δρόμο.

Ευχόμαστε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες για κάθε αντίπαλο και να υποδεχτούμε την Εθνική Ελλάδας, όπως έναν καλό αντίπαλο και φίλο».