Βαθμολογία

Σαλπιγγίδης: «Δεν μιλάω με ομάδες»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής έκανε αναφορά στα σενάρια που τον θέλουν να μιλάει με ομάδες για τον Ιανουάριο, μάλιστα ακούστηκε και για την ΑΕΛ, αλλά ο παίκτης διέψευσε ότι έχει μιλήσει με κάποια ομάδα.

Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής σε τελική φάση Μουντιάλ αναφέρθηκε και στο γεγονός του ότι όσοι σταματάνε το ποδόσφαιρο δεν παρακολουθούν ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ απάντησε και στο αν γίνεται αυστηρή κριτική στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαλπιγγίδη:

Για το αν θα πάει στην Παναχαϊκή ή σε κάποια άλλη ομάδα:

«Δεν ισχύει κάτι. Δεν έχω συζητήσει με καμία ομάδα για μετακίνηση τον Ιανουάριο. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Φωτάκης είναι πολύ καλοί φίλοι και περάσαμε όμορφα και τα λέμε συχνά».

Η άποψή του για τους ποδοσφαιριστές που σταματάνε το ποδόσφαιρο και λένε ότι δεν βλέπουνε ελληνικό πρωτάθλημα:

«Δε μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά που λένε κάτι τέτοιο. Ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Δεν πρέπει να υποτιμάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να το υποστηρίζουμε και να το σηκώνουμε ψηλά. Σταματώντας το ποδόσφαιρο, έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου και τον αφιερώνω εκεί. Βλέπω και ελληνικά και ξένα ματς. Δεν έχει να κάνει με το πόσο θέλω να δω, αλλά με το πως κυλάει το πρόγραμμά μου με την οικογένειά μου».

Για το αν κρίνουμε πιο αυστηρά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές:

«Είναι γενικό το φαινόμενο. Κρίνουμε τον Έλληνα πιο αυστηρά, συνέβαινε πάντα και συμβαίνει και τώρα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την κουλτούρα του Έλληνα. Έξω δεν συμβαίνει αυτό. Περισσότερο πιέζουν τους ξένους. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Δε γίνεται στο 100 τοις εκατό, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό συμβαίνει. Από τον κάθε αθλητή απαιτείς αυτό που μπορέι να δώσει. Δεν είναι το ίδιο. Κάποιος προσφέρει περισσότερα από έναν άλλον, η ομάδα είναι ομάδα, οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός, ούτε σε Έλληνες, ούτε σε ξένους».