Βαθμολογία

Σελιώνης: «Μίλησα με την ΕΠΟ για τον Φουρκιώτη...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Ηλίας Σελιώνης, ο οποίος έκανε λόγο για τα τμήματα υποδομής, την επιλογή του Χαρίλαου Φουρκιώτη, αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τους οπαδούς που δημιουργούν προβλήματα, σχολίασε:

«Πρέπει κάποια στιγμή να τιμωρηθούν αυτοί που κάνουν τα επεισόδια στο γήπεδο. Υπάρχει όμως ατιμωρησία... Πρέπει όλοι να καθήσουμε κάτω να σκεφτούμε κάποια πράγματα. Δείτε πόσα πρόστιμα έχει πληρώσει και η ΑΕΛ από παλιά, εξαιτίας αυτών των καταστάσεων. Είναι ένα με ενάμιση εκατομμύριο, όπου θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις αλλου.»

Για τα τμήματα υποδομής, δήλωσε:

«Υπάρχει η διάθεση. Εμένα μου έχει ανατεθεί το οργανωτικό κομμάτι που εκεί είχαμε ένα πρόβλημα. Έχω ζήσει αυτές τις ηλικίες και χρειάζονται πολύ απλά πράγματα. Καλές σχέσεις με την ΕΠΣ και η επικοινωνία με άλλα παιδιά αλλά και τις άλλες ομάδες. Είναι δεμένα μεταξύ τους όλα τα παιδιά. Ερχόμαστε και σε επαφή με τον Σάκη Τσιώλη. Εμείς προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα των παιδιών, διότι μαζί με το σχολείο, ο ελεύθερός τους χρόνος είναι περιορισμένος. Σε αυτή την ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το ψυχολογικό κομμάτι.Η ομάδα και ο νομός έχει προοπτική. Είμαστε ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους. Απλά η μεθοδικότητα πρέπει να αλλάξεί, για να μπορέσουμε να ανεβούμε επίπεδο.»

Για τη σημερινή κλήση του Χαρίλαου Φουρκιώτη στην Εθνική ομάδα Παίδων U16, τόνισε:

«Έχουμε έρθει σε επικοινωνία και έχει ειδοποιηθεί ο Ζήσης, θα ειδοποιηθεί και το παιδί. Τα έξοδα της μετακίνησης δυστυχώς βαραίνουν τον ποδοσφαιριστή. Μίλησα με την ΕΠΟ για το τι θα γίνει και αν επιλεγεί το παιδί για τη δεύτερη φάση, τα έξοδα θα είναι εξ' ολοκλήρου της ΕΠΟ.»

Για το πως δέχθηκε την πρόταση που του έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ, είπε:

«Από τη στιγμή που με κάλεσε η ομάδα, εγώ δε βλέπω τίποτε εγωιστικά. Εγώ θα έπρεπε να είμαι σε αυτό το πόστο όλα αυτά τα χρόνια. Κλήθηκα να βοηθήσω την ομάδα και να κάνουμε κάποια πράγματα. Είμαι από τους λίγους που δεν είχα περάσει όπως και κάποια άλλα παιδιά. Γνωρίζω την Ελλάδα και τους κανονισμούς.»

Για την εικόνα που έχει αποκομίσει απο τις εμφανίσεις της ΑΕΛ, επεσήμανε:

«Η ομάδα προσπαθεί να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να βρει λύσεις. Αυτό λειτούργησε στον Παναιτωλικό. Μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα αλλά και το παραμικρό λάθος φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πιστεύω πως θα βελτιωθούμε και ίσως αυτή η διακοπή μας ευννοεί. Με το υλικό που έχουμε θα πορευτούμε και πιστεύω πως με αυτή τη διαφορετική φιλοσφία ίσως μπορέσουμε να πάρουμε περισσότερα πράγματα από κάποιους ποδοσφαιριστές.»

Για τη σχέση που έχει με τον τεχνικό του συλλόγου, Σάκη Τσιώλη, απάντησε:

«Βρισκόμαστε και μιλάμε. Είναι από τους ανθρώπους που δέχεται τη γνώμη του άλλου. Γνωριζόμαστε και από παλιά και πάντα μιλούσαμε μεταξύ μας. Ο κάθε προπονητής έχει τη στρατιγική του και τα πλάνα του. Ο προπονητής είναι στρατηγός, με τα ατού του, τους στρατιώτες του. Ο κάθε τεχνικός όμως είναι διαφορετικός.»