Βαθμολογία

Ρουμάνοι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες

Έλληνες ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες του Βόλου το πρώτο 9μηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Ειδικότερα, στην κατανομή των τουριστών προηγούνται οι Έλληνες με ποσοστό 95,70% και ακολουθούν οι: Ρουμάνοι με 44,70%, Γερμανοί με 42,60%, Ισραηλινοί με 40,40%, Γάλλοι και Σέρβοι με 31,90%, Βούλγαροι με 27,70%, Ιταλοί με 23,40%, Άγγλοι με 21,30% και οι ολλανδοί με 10,60%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα καταλύματα του Δήμου Βόλου παρουσιάζουν σταθεροποιημένη πληρότητα [+0,8] σε σχέση με την σημαντική πτώση της προηγούμενης περιόδου (2015). Οι αυξημένες πληρότητες της θερινής περιόδου, συμβάλλουν στην μέση αυξημένη πληρότητα του συνόλου των περιοχών.

Οι ελάχιστες τιμές πληρότητας εμφανίζονται κατά την περίοδο Φεβρουαρίου, Ιουνίου και Νοεμβρίου. Οι Έλληνες παραμένουν βασικοί πελάτες της περιοχής, ενώ την ίδια ώρα παρατηρήθηκε μεταβολή της σύνθεσης των αλλοδαπών τουριστών με σημαντική αύξηση της συμμετοχής των Βαλκανικών χωρών και κυρίως από τη Ρουμανία.Η μεταβολή αυτή βοήθησε τη διατήρηση της πληρότητας, καθώς αν δεν είχε συντελεστεί η αύξηση των αφίξεων από Ρουμανία, θα υπήρχε μείωση των ποσοστών πληρότητας. Δεδομένης, δηλαδή, της σταθερής πληρότητας, αλλά και της μεταβολής της σύνθεσης προκύπτει συμπλήρωση των απωλειών από χώρες Βαλκανίων.

Το διαδίκτυο είναι ο βασικός μηχανισμός κρατήσεων για τα παραδοσιακά καταλύματα. Η τιμή διανυκτέρευσης είναι χαμηλότερη της μέσης εθνικής, αλλά σταθεροποιημένη και ελαφρά αυξημένη του 2015.

Στο λιμάνι του Βόλου «έδεσαν» από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα 40 κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετέφεραν, κατ’ εκτίμηση, 40.000 επισκέπτες, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένονται άλλες 9 αφίξεις.Τέλος, το 2016 ο Δήμος Βόλου συμμετείχε σε 13 τουριστικές εκθέσεις και η περιοχή προβλήθηκε σε 11 χώρες του εξωτερικού.

E-thessalia.gr