Βαθμολογία

«Βράζει» ο Τύπος της Βοσνίας

«Θερμό» κλίμα εν όψει της αναμέτρησης της εθνικής Ελλάδας με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη στις 9 Ιουνίου 2017 στη Ζένιτσα δημιουργεί ο Τύπος της χώρας, μία ημέρα μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκης».

Το πανό για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το οποίο σηκώθηκε στην κερκίδα των Ελλήνων οπαδών στο «Καραϊσκάκης», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με ΜΜΕ της Βοσνίας να κάνουν λόγο για Έλληνες φασίστες.

«Η Βοσνία έπρεπε να είχε νικήσει. Προφανώς Σέρβοι εθνικιστές εισχώρησαν στην ελληνική κερκίδα. Η UEFA πρέπει να επιβάλει τιμωρίες για αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές. Καλώς να ορίσετε στη Ζένιτσα στις 9 Ιουνίου, φασίστες» γράφει στο λογαριασμό της στο twitter η ιστοσελίδα «BIHfootball».

«Το πολύ όμορφο τέρμα του Πιάνιτς δεν ήταν αρκετό. Οι Έλληνες ισοφάρισαν στο τέλος. Προκάλεσαν οι οπαδοί της Ελλάδας με πανό για τη Σρεμπρένιτσα και αποδοκίμασαν στον εθνικό ύμνο της Βοσνίας. Τρεις Βόσνιοι χτυπήθηκαν από Έλληνες οπαδούς πριν την σέντρα» γράφει η «Klix.ba».

Στο ρεπορτάζ της για το παιχνίδι, η «Vijesti.ba» τονίζει: »Δράμα στην Αθήνα, οι ‘δράκοι’ έχασαν στις καθυστερήσεις μια μεγάλη νίκη». ενώ η «Sportsport.ba» αναφέρει: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Εξαιρετική εμφάνιση για ένα ημίχρονο από τη εθνική ομάδα, μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ μετά το πανέμορφο του Πιάνιτς, αλλά στο τέλος ισοφαρίστηκε».

Τέλος, η «Oslobodjenje.ba» σημειώνει: «Ενώ όλα έδειχναν νίκη, η Ελλάδα ισοφάρισε στο 95ο λεπτό. Ήταν πολύ καλύτερη η Βοσνία, έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο προβάδισμα και τιμωρήθηκε στο τέλος».