Βαθμολογία

Oλοταχώς για 26-27/11 η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων

Αν δεν έχουμε… αυτογκόλ από την κυβέρνηση με Grexit και μοναδικό χαμένο τον Ολυμπιακό σε επίπεδο συλλόγων (μόνο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υπέρ τους πιθανότητες να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ) και φυσικά τις Εθνικής ομάδες το… λουκέτο στο ποδόσφαιρο δεν θα κρατήσει πολύ.

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αναμένεται να αποφασίσουν μέχρι την Τρίτη (15/11) για το μοντέλο αλλαγών (κυρίως στη δομή της διαιτησίας και στο κανονιστικό πλαίσιο) και έτσι θα φανεί πότε θα υπάρξει επανεκκίνηση.

Η πρόθεση, πάντως, τόσο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ όσο και του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι η αναστολή των πρωταθλημάτων να είναι σύντομη και να μην κρατήσει ιδιαίτερα. Αυτό, τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες και έτσι τα σενάριο είναι δύο: Είτε η Σούπερ Λίγκα (εννοείται και οι κατώτερες κατηγορίες) να ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, κάτι που θα ήταν ιδανικό, καθώς έτσι δεν θα υπάρξει εμπλοκή με δεδομένο ότι την τρέχουσα εβδομάδα ελέω Εθνικής υπήρχε ούτως ή άλλως διακοπή, είτε μπάλα να έχει με μία εβδομάδα καθυστέρηση ακόμα. Δηλαδή η κανονικότητα να επανέλθει στις 26-27 Νοεμβρίου.

Πάντως, βούληση φαίνεται να υπάρχει, όπως και οι πιέσεις είναι πάρα πολλές και δικαιολογημένες από τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων πώς η διακοπή όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο καταστροφική θα είναι…

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, υπάρχει μια αισιοδοξία και είναι θέμα ταχύτητας της συνεννόησης των υπερκείμενων αρχών με την Πολιτεία για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα. Βέβαια, είναι σαφές ότι με το πρώτο νέο… χτύπημα τύπου Μπίκα θα τελειώσουν όλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

a-sports.gr