Βαθμολογία

Ομπάμα σε Τραμπ: «Θα σε βοηθήσουμε να πετύχεις»

Το πρώτο βήμα προς τη μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας έγινε την Πέμπτη (10/11) με τη συνάντηση μεταξύ των Μπάρακ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή θα «σφραγιστεί» επίσημα με την ορκωμοσία του 70χρονου νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών την 20ή Ιανουαρίου. Οι δύο άνδρες τα είπαν τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί ξεχύνονται στους δρόμους με πλακάτ και συνθήματα όπως «not my president»,

O Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι συνομίλησαν για ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, ενώ χαρακτήρισε «εξαίρετη» τη συζήτησή τους. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σε βοηθήσουμε να πετύχεις», είπε μεταξύ άλλων ο «παλιός» στον «νέο», επισημαίνοντας ότι θεωρεί σημαντικό η χώρα να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, τόνισε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ομπάμα και σημείωσε ότι η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από το προγραμματισμένο.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο επικείμενο ταξίδι του απερχόμενου προέδρου στην Ελλάδα, όπως και σε εκείνα στη Γερμανία και το Περού.