Βαθμολογία

Τον Κουτρουμάνο θα προτείνει ο Βούτσης για ΕΣΡ

Νέα λίστα ονομάτων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και να αυξήσει την πίεση προς τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα του κ. Βούτση θα προτείνει τον κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο για πρόεδρο του ΕΣΡ υιοθετώντας με τον τρόπο αυτό την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία ως πρόσωπο που πληροί τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής. Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικοί παρατηρητές με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει το παιχνίδι στο δικό της γήπεδο καθώς εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω υποχωρήσεις μόνο σε επίπεδο σύνθεσης ΕΣΡ και όχι αλλαγών του νόμου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Από την άλλη, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η απαραίτητη συναίνεση δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πλήρους κατάργησης του νόμου Παππά.

Πέραν αυτών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η λίστα που θα εμφανίσει ο κ. Βούτσης δεν αναμένεται να εμφανίζει άλλες αλλαγές καθώς θα περιλαμβάνει τους κ.κ. Ροδόλφο Μορώνη, Πόπη Διαμαντάκου κλπ. 

πηγή: protothema.gr