Βαθμολογία

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας τύπου Β σε πεντάχρονο κοριτσάκι

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται 5χρονο κοριτσάκι από το Καματερό λόγω μηνιγγίτιδας που εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία και οδήγησε σε μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου.

Το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε αρχικά στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, αλλά όταν διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα η οποία ραγδαία, εντός 24ώρου, εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία, μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Αγλαΐα Κυριακού, στις 13 Οκτωβρίου όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Η μηνιγγίτιδα τύπου Β έχει προκαλέσει στο παιδί εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων καθιστώντας την χειρουργική επέμβαση απαραίτητη. Το περιστατικό εκδηλώθηκε σε νηπιαγωγείο του Καματερού που συστεγάζεται με δημοτικό σχολείο.

Οι γονείς ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις των σχολείων να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα για λόγους πρόληψης, τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μια ημέρα εξαιτίας του περιστατικού.

Το περιστατικό καταδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η μηνιγγίτιδα τύπου Β, με συμπτώματα που προσομοιάζουν την απλή γρίπη. Επίσης, τέτοιες δυσάρεστες συγκυρίες αναδεικνύουν τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Μαίρη Μπιμπή

Newsroom ΔΟΛ