Βαθμολογία

Ήττα της ΑΕΛ στο Αγρίνιο, 2-1 από τον Παναιτωλικό (pics)

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε σήμερα (6/11) η ΑΕΛ στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Αγρινίου, μια ήττα δίκαιη αφού σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, εν αντιθέσει με τα «καναρίνια» που πέραν των δυο τερμάτων με τους Ουάρντα και Μαρκόφσκι είχαν και δυο δοκάρια στην αναμέτρηση και με την νίκη αυτή ανέβηκαν βαθμολογικά, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 8 βαθμούς.

Μια ΑΕΛ η οποία μπορεί να σκόραρε νωρίς στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο, παρότι ο Σάκης Τσιώλης έριξε στο ματς τον Μαρουκάκη με τον επιθετικό της ΑΕΛ να είναι ο καλύτερος της αναμέτρησης καθώς δημιούργησε το 1-1, ενώ απείλησε και στο 88' για το 2-2.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός προήγηθηκε με 1-0 της ΑΕΛ με την ομάδα του Μαντζουράκη να εκμεταλλεύται μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στην αναμέτρηση και με τον Ουάρντα σκόραρε στο 41’ με την μπάλα πάντως να βρίσκει και στον Γιοβάνοβιτς και να ξεγελάει τον Ξενοδόχοβ.

Οι γηπεδούχοι δυο λεπτά πριν το γκολ είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Σάκη Τσιώλη απείλησε μόνο μια φορά και συγκεκριμένα με τον Θωμά Ναζλίδη δίχως όμως αποτέλεσμα.

Μόλις στο 4’ η ΑΕΛ απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση όμως η μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θωμά Ναζλίδη πέρασε λίγο άουτ. Από την άλλη ο Παναιτωλικός προσπάθησε με τα σουτ του Κλέσιο στο 17’ και του Πάουλο στο 22’ να απειλήσει όμως αμφότερα κατέληξαν άουτ.

Στο 39’ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο 1-0 όμως το δυνατό σουτ του Ουάρντα κατέληξε στο δεξί δοκάρι με τους αμυνόμενους της ΑΕΛ να διώχνουν σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ουάρντα να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει στον Γιοβάνοβιτς, να ξεγελάει τον Ξενοδόχοβ και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στην επανάληψη η είσοδος του Ματθαίου Μαρουκάκη έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΛ με τον Λημνιό επιθετικό να είναι ο δημιουργός της πρώτης καλής φάσης στο δεύτερο μέρος που έφερε και το 1-1. Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός είχε δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση και έφτασε τελικώς στο 2-1 με τον Μαρκόφσκι. Η ΑΕΛ πάντως θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία αλλά ο Μαρουκάκης νικήθηκε από τον Κυριακίδη στην τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

Στο 54' λοιπόν η ΑΕΛ έφτασε στο 1-1 όταν ύστερα από μια αντεπίθεση με τον Μαρουκάκη να φεύγει μπροστά και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Ναζλίδη που πλάσαρε ιδανικά τον Κυριακίδη για το 1-1.

Το γκολ αυτό δεν επηρέασε τον Παναιτωλικό που στο τρίλεπτο 71-74 απείλησε δις, αρχικά στο 71’ όταν από το φάουλ του Φερέιρα, η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Τομανέ που με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 74’ το συρτό σουτ του Κλέσιο πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

Τελικά τα «καναρίνια» έφτασαν στο 2-1 στο 85’ όταν ο Κλέσιο από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Μαρκόφσκι με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 2-2 στο 88’ αλλά το δυνατό σουτ του Μαρουκάκη έδιωξε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (84’ Ρότσα), Μάκος, Πάουλο, Τσοκάνης, Λεντέσμα (57’ Κουτρουμάνος), Ουάρντα (69’ Μαρκόφσκι).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Κόντορ, Γιοβάνοβιτς,  Ποτουρίδης, Αβραάμ (81’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ναβάρο (46’ Μαρουκάκης), Φατιόν (87’ Ντέλετιτς), Βαρέλα, Ναζλίδης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ