Βαθμολογία

Μάχη σώμα με σώμα για Κλίντον και Τράμπ

Ιδιαίτερα αμφίρροπή είναι η προεκλογική μάχη ανάμεσα σε Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες-κλειδία των ΗΠΑ, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα – πολιτείες που χρειάζεται οπωσδήποτε ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ ώστε να κερδίσει τον Λευκό Οίκο – ενώ το προβάδισμα της Δημοκρατικής αντιπάλου του στο Μίσιγκαν έχει περιοριστεί στα όρια του στατιστικού λάθους.

Οι δύο υποψήφιοι παραμένουν απόλυτα ισοδύναμοι στο Οχάιο, ενώ η Πενσιλβάνια κλίνει ελαφρά προς την κ. Κλίντον.

Ένας υποψήφιος χρειάζεται 270 ψήφους στο Σώμα των Εκλεκτόρων για να επικρατήσει. Η κάθε πολιτεία αντιπροσωπεύεται από εκλέκτορες με βάση τον πληθυσμό της και οι ανωτέρω πολιτείες είναι παραδοσιακά τα κρίσιμα πεδία μάχης ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Αν και η κ. Κλίντον εμφανίζεται νικήτρια στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, το προβάδισμά της έχει μειωθεί σημαντικά από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το FBI ενημέρωσε πως έχει εντοπίσει κι άλλα e-mail που ίσως συνδέονται με τη χρήση ιδιωτικού σέρβερ που χρησιμοποιούσε για την υπηρεσιακή αλληλογραφία της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Αντανακλώντας αυτή την αλλαγή, η δημοσκόπηση φανερώνει πως ο κ. Τραμπ κέρδισε υποστήριξη σε 24 πολιτείες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αντίθετα η στήριξη για την κ. Κλίντον μειώθηκε σε 22 πολιτείες.

πηγή: skai.gr