Βαθμολογία

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Ολοκληρώθηκε χτες (3/11) η 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League όπου ως γνωστόν συμμετέχουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

Οι εκπρόσωποι μας δεν μπόρεσαν κατα την 4η αγωνιστική να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και ειδικά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που γνώρισαν εντός έδρας ήττες από Σταντάρ Λιέγης και Καραμπάγκ αντίστοιχα, ενώ ο Ολυμπιακός στο παγωμένο Καζακστάν απέσπασε ισοπαλία από την Αστάνα.

Στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός μέσω των πολλών απουσιών του γνώρισε ήττα με 0-3 από τους Βέλγους, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει στο τέλος και να απαιτεί πλέον μόνο την νίκη στο Φάληρο την Κυριακή, ενώ ο ΠΑΟΚ με το εντός έδρας 0-1 από την Καραμπάγκ πάει μόνος του να βάλει τα χέρια του και να βγάλει τα μάτια του.

Πλέον τα δεδομένα είναι θετικά μόνο για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο καθώς ο ΠΑΟΚ δεν ορίζει την τύχη του, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει μόνο λίγες και μαθηματικές ελπίδες με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Το athleticlarissa.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα πρόκρισης για τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Πειραιώτες μετά το 1-1 στο Καζακστάν κόντρα στην Αστάνα είναι φαβορί για την πρόκριση και κρατάει την τύχη στα χέρια του καθώς του αρκεί μια απλή ισοπαλία στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με την Γιούνγκ Μπόις στο "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς στην περίπτωση αυτή θα φτάσουν τους 8 βαθμούς, έναντι 5 της Γιουνγκ Μπόις την οποία θα έχουν στην ισοβαθμία, ενώ ακόμα και αν η Αστάνα επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ στο Καζακστάν θα φτάσει τους 5 και εκείνη, όμως οι Πειραιώτες επίσης έχουν την ισοβαθμία.

Βέβαια σε ενδεχόμενη νίκη με τους Ελβετούς ο Ολυμπιακός καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση και θα πηγαίνει να παίξει τα ρέστα του στην Κύπρο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ για την 1η θέση. Σε περίπτωση που οι Κύπριοι νικήσουν ή φέρουν ισοπαλία στο Καζακστάν, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδος θα θέλουν μόνο νίκη στην Μεγαλόνησο, ενώ αν ηττηθούν θα αρκεί στην ομάδα του Μπέντο μια ισοπαλία για την πρωτιά.

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου:

1. ΑΠΟΕΛ 9

2. Ολυμπιακός 7

3. Γιούνγκ Μπόις 4

4. Αστάνα 2

5η αγωνιστική

24 Νοεμβρίου

Αστάνα - ΑΠΟΕΛ

Ολυμπιακός - Γιούνγκ Μπόις

6η αγωνιστική

8 Δεκεμβρίου

ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός

Γιούνγκ Μπόις - Αστάνα

ΠΑΟΚ

Ενώ ξεκίνησε θετικά την φετινή του διαδρομή στο Europa League με εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Φιορεντίνα και νίκη στο Λίμπερετς με 2-1 ο ΠΑΟΚ στα δυο ματς με την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου την Καραμπάγκ γνώρισε δυο ήττες βάζοντας ουσιαστικά τον ίδιο του τον εαυτό σε μια επίπονη διαδικασία σχετικά με το αν θα μπορέσει να προκριθεί.

Πλέον είναι δύσκολο, όχι ακατόρθωτο καθώς η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς θα χρειαστεί ένα δωράκι από την Λίμπερετς καθώς θα θέλει νίκη της απέναντι στην Καραμπάγκ προκειμένου να παίζεται η πρόκριση μέχρι το φινάλε καθώς αν οι Αζέροι πάρουν έστω την ισοπαλία και ο ΠΑΟΚ ηττηθεί τότε τα πάντα τελειώνουν καθώς φτάνουν τους 8 έναντι 4 του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια στο χέρι του είναι να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Φλωρεντία, πάντα παράλληλα με ήττα των Αζέρων στην Τσεχία και με νέα νίκη κόντρα στην Λίμπερετς και νίκη της Φιορεντίνα κόντρα στην Καραμπάγκ να πάρουν αυτοί το εισιτήριο.

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου:

1. Φιορεντίνα 10

2. Καραμπάγκ 7

3. ΠΑΟΚ 4

4. Σλόβαν Λίμπερετς 1

5η αγωνιστική

24 Νοεμβρίου

Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ

Σλόβαν Λίμπερετς - Καραμπάγκ

6η αγωνιστική

8 Δεκεμβρίου

ΠΑΟΚ - Σλόβαν Λίμπερετς

Καραμπάγκ - Φιορεντίνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες του Παναθηναϊκού πλέον για την πρόκριση μετά το βαρύ 0-3 από την Σταντάρ Λιέγης στην Λεωφόρο σε μια πολύ δύσκολη βραδιά για τον σύλλογο και ενώ ακολουθεί το ντέρμπι στον Πειραιά.

Οι "πράσινοι" για να ελπίζουν μήπως κάνουν την ανατροπή της ανατροπής και να "κλέψουν" την πρόκριση θα πρέπει να κάνουν το 2/2 κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και την Θέλτα στην Λεωφόρο. Στο ενδεχόμενο αυτό θα φτάσουν τους 7 βαθμούς και για να προκριθούν θα πρέπει να υπάρξει μοιρασιά στην αναμέτρηση Θέλτα - Σταντάρ Λιέγης και την τελευταία αγωνιστική οι Βέλγοι να ηττηθούν από τον Αίαντα.

Τότε αν συμβεί το παραπάνω το "τριφύλλι" με 7 βαθμούς αφήνει εκτός συνέχειας Ισπανούς και Βέλγους που θα έχουν 6, αλλά ας μην κρυβόμαστε για την ομάδα του Στραματσόνι είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο.

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου:

1. Άγιαξ 10

2. Θέλτα 5

3. Σταντάρ Λιέγης 5

4. Παναθηναϊκός 1

5η αγωνιστική

24 Νοεμβρίου

Άγιαξ - Παναθηναϊκός

Θέλτα - Σταντάρ Λιέγης

6η αγωνιστική

8 Δεκεμβρίου

Παναθηναϊκός - Θέλτα

Σταντάρ Λιέγης - Άγιαξ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ