Βαθμολογία

Eνταση και πάλι για τους πλειστηριασμούς

Ένταση προκλήθηκε για ακόμα μια Τετάρτη έξω από τα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πάτρας από πολίτες και οργανώσεις που βρέθηκαν εκεί από νωρίς για να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς, παρά την προγραμματισμένη αποχή των συμβολαιογράφων.

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση των πλειστηριασμών, ενώ ένταση σημειώθηκε και στην Αθήνα. Εξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα προκειμένου να αποτρέψουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από ισπανική τράπεζα που ήταν προγραμματισμένος.

Στη Θεσσαλονίκη, επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν δύο ακίνητα, συνδεόμενα με διαφορές ανάμεσα σε ιδιώτες - διαδικασία όμως, που κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των διαδηλωτών, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί να γίνει.

Κατά πληροφορίες, τα ακίνητα που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό, ήταν ένας αποθηκευτικός χώρος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Σταυρούπολη για χρέος 10.000 ευρώ, και ένα διαμέρισμα στην Εξοχή (που δεν είναι πρώτη κατοικία), για χρέος 30.000 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ