Βαθμολογία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γουότφορντ

Σοβαρές εξελίξεις στην Γουότφορντ την Τετάρτη (2/11), καθώς ο πρόεδρος της αγγλικής ομάδας, Ραφαέλε Ρίβα, υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Ρίβα ερευνάται από τις αρχές ως ύποπτος για παραποίηση εγγράφων και οικονομικών στοιχείων, στο διάστημα της μεταβίβασης του συλλόγου στον συμπατριώτη του, Τζίνο Πότσο.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάστηκα με πίστη και εντιμότητα για τον σύλλογο, που αναπτύχθηκε και εξακολουθεί να αναπτύσσεται σημαντικά. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις πρόσφατες υπόνοιες που με αφορούν και να υπερασπιστώ με σθένος την ακεραιότητά μου» αναφέρει η δήλωση τού Ρίβα που «ανέβηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της Γουότφορντ.

Μέχρι το 2012 ιδιοκτήτης ήταν ο Λόρενς Μπασίνι, από τον οποίο αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο ο Τζαμπάολο Πότσο, πατέρας του Τζίνο. Το 2014 ο σύλλογος πέρασε στον έλεγχο του Τζίνο κι ακριβώς εκείνη είναι η περίοδος για την οποία ελέγχεται ο Ρίβα. Η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για πλαστογραφημένη εγγυητική επιστολή από την τράπεζα HSBC. Αντικαταστάτης του Ρίβα ως πρόεδρος του συλλόγου θα είναι ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής, Σκοτ Ντάξμπερι.