Βαθμολογία

Τσίπρας: Bιώσιμη λύση στο κυπριακό

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Σεργκέι Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Η παρουσία σας σηματοδοτεί την αναγκαία διατήρηση του διαλόγου, κάτι αναγκαίο για να προχωρήσουμε σε συνθήκες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως γνωρίζετε πέραν της ανάγκης ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή μας απασχολεί η ανάγκη να βρεθεί βιώσιμη λύση στο κυπριακό. «Βιώσιμη λύση δεν νοείται με συνέχιση της παραμονής στρατευμάτων κατοχής στο νησί», τόνισε.

«Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα πως είμαστε σε μια περίοδο με παράλληλες προκλήσεις, το προσφυγικό, την τρομοκρατία και πρέπει να αναζητήσουμε συνολικές λύσεις μέσα από το διάλογο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως στο διμερές εμπόριο υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα αλλά γίνονται συζητήσεις για τους τρόπους που θα ξεπεραστούν.

«Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές προοπτικές στον τομέα της ενέργειας και γι΄ αυτό γίνονται συζητήσεις», προσέθεσε.

«Στην περίπτωση της Συρίας και του Κυπριακού πρέπει να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στα ψηφίσματα του ΟΗΕ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης των αρχών στο Κυπριακό και στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσης του θέματος αλλά και κατά των παρεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».