Βαθμολογία

Ρουμάνοι ανατίναξαν ΑΤΜ στην Λάρισα

Λίγες ώρες μετά την ανατίναξη του ΑΤΜ τράπεζας στο Λεοντάρι Καρδίτσας με τη μέθοδο PLOFKRAAK, οι Ρουμάνοι δράστες έπεσαν στα χέρια αστυνομικών στον Προμαχώνα Σερρών και διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν προκαλέσει άλλη μια έκρηξη σε ΑΤΜ στη Νίκαια Λάρισας τον περασμένο Ιούλιο!

Οι δύο 31χρονοι άνδρες και η 30χρονη γυναίκα συνεργός τους έκαναν το λάθος να κινούνται με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας και Λάρισας που είχαν οργανώσει επιχείρηση για να τους εντοπίσουν, το αναγνώρισαν, το ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες. Στο όχημα που κατασχέθηκε, βρέθηκαν 8.120 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ μεταξύ των οποίων δύο με φθορές από την έκρηξη.

Στην Ασφάλεια Λάρισας όπου οδηγήθηκαν, επιβεβαιώθηκε ότι είχαν αρπάξει 14.195 ευρώ από το ΑΤΜ που διέρρηξαν στο Λεοντάρι και διαλευκάνθηκε η κλοπή στη Νίκαια Λάρισας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και διακεκριμένες κλοπές, όλα σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν αυτοί είναι οι δράστες και άλλων εκρήξεων σε ΑΤΜ, από τις τουλάχιστον δέκα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

πηγή: protothema.gr