Βαθμολογία

Νιόπλιας: «Έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι»

Γκέλα με το καλημέρα για τον ΟΦΗ, ο οποίος τη Δευτέρα (31/10) δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τα Χανιά. Μπορεί να σκόραρε στο 80' με τον Βουό, αλλά οκτώ λεπτά μετά δέχτηκε την ισοφάριση από τον Κισσαμικό και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Νίκος Νιόπλιας είπε πως έπρεπε οι ποδοσφαιριστές του να χειριστούν πιο έξυπνα τα τελευταία λεπτά, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν έχει παράπονα από εκεί και πέρα.

Αναλυτικά όσα είπε: «Από την στιγμή που προηγηθήκαμε 0-1 σε αυτό το χρονικό σημείο, έχω την πεποίθηση ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι. Τα παιδιά έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν, έπαιξαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια στην έδρα μας από τα οποία πρέπει να κάνουμε το απόλυτο.

Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα με καλή ψυχολογία, καλή ομάδα είμαστε και εμείς. Θεωρώ ότι δεν είναι κακό αποτέλεσμα αλλά το χρονικό σημείο που δεχτήκαμε το γκολ, μας αδικεί». Στη συνέχεια είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο: «Μπορώ να πω ότι είναι και δίκαιο. Απλώς μας αφήνει μία πίκρα το χρονικό σημείο της ισοφάρισης. Αλλά ήταν δύσκολος και ο αγωνιστικός χώρος. Καλή ομάδα ο Κισσαμικός και με καλή ψυχολογία, καλή ομάδα είμαστε κι εμείς. Είναι η πρώτη αγωνιστική, σιγά-σιγά οι ομάδες θα βρουν τα πατήματά τους, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κακό αποτέλεσμα, απλά το χρονικό σημείο μας αφήνει μία πίκρα».

Για το αν άλλαξε η διάταξη του ΟΦΗ σε 3-5-2 λόγω των συνθηκών του αγώνα: «Ναι καθαρά, μόνο γι’ αυτό το πράγμα. Είχαμε δει το γήπεδο πριν τον αγώνα και όταν πήγε 6 η ώρα περίπου άρχιζε και στέγνωνε το γήπεδο, εμείς έχουμε πολλούς παίκτες οι οποίοι είναι πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια και αυτό ήταν το θέμα, οι καιρικές και οι γηπεδικές συνθήκες, που αλλάξαμε λίγο τον τρόπο του παιχνιδιού. Αυτό είχε ως συνέπεια όμως στην αρχή του παιχνιδιού λίγο να δυσκολευτούμε. Αλλά δεν είναι αυτή η διάταξή μας, η διάταξή μας γνωρίζετε από πέρσι ποια είναι. Πρέπει όμως ανάλογα με το αν ένα γήπεδο δεν είναι καλό, γιατί δεν είναι Α’ Κατηγορία να πας να βρεις καλά όλα τα γήπεδα και το χόρτο να είναι καλό, να μπορείς να προγραμματίζεις αυτά τα πράγματα. Ήταν όμως της τελευταίας στιγμής. Έχουμε δουλέψει στην προπόνηση για τέτοιες συνθήκες».

Για το αν και στα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς θα υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και ο ΟΦΗ θα πρέπει να προσαρμοστεί να μπαίνει πιο έτοιμος κι από το πρώτο ημίχρονο: «Όχι μόνο ο ΟΦΗ, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να μπορεί να μπαίνει όσο πιο γρήγορα στο ματς. Κι άλλες ομάδες που θα έρθουν στην έδρα μας αν εμείς είμαστε πιο επιθετικοί και έχουμε μία πολύ μεγάλη επιθετικότητα κι αυτοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στις δικές μας συνθήκες. Πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Δεν είναι κάτι εύκολο. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο το πρωτάθλημα».

Ο Κώστας Δαύκος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη σημερινή προσπάθεια γιατί πέρα του ότι αντιμετωπίσαμε ένα πολύ καλό αντίπαλο, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Δεν πιάσαμε την επιθυμητή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι ήμασταν βελτιωμένοι. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά για να πάρουμε τους δύο βαθμούς».