Βαθμολογία

Και 4ο πακέτο διάσωσης η Ελλάδα λέει η «Bild»

Η Ελλάδα θα χρειαστεί τέταρτο πακέτο διάσωσης, υποστηρίζουν Έλληνες και Γερμανοί πολιτικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild" . Πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης της Γερμανίας (των Χριστιανοδημοκρατών και των Βαυαρών εταίρων τους, των Χριστιανοκοινωνιστών ) θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν θα πρέπει να βάλει το θέμα αυτό κάτω από το...χαλί.

Ο Κώστας Καραγκούνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, του μεγαλύτερου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε στην εφημερίδα "Bild" ότι αναμένει, ως συνέπεια των φορολογικών αυξήσεων μετά το 2017, την κατάρρευση των κρατικών εσόδων και κατά συνέπεια ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας.

Επιπλέον, ένα ηγετικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας : «Χωρίς τη μείωση του χρέους χρειαζόμαστε ένα τέταρτο πρόγραμμα. Η Ευρώπη πρέπει να στείλει περισσότερα χρήματα».

Οι Γερμανοί πολιτικοί που πιστεύουν ότι η χώρα μας χρειάζεται ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας ανήκουν στην σκληροπυρηνική πτέρυγα της συντηρητικής κυβερνητικής παράταξης και ήταν απ΄αυτούς που στο παρελθόν τάχθηκαν κατά των οικονομικών πακέτων βοήθειας προς τη χώρα μας.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ράμζαουερ, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου, δηλώνει στην εφημερίδα "Bild" ότι, "βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και η αιτία είναι - μεταξύ άλλων- τα μικρά βήματα μεταρρυθμίσεων που κάνει η Ελλάδα".

Επιπλέον, ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατών (του κόμματος της Μέρκελ) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα πως, το αργότερο το 2018 , θα ξεκινήσει και πάλι συζήτηση για ένα πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου προσπαθεί να κρατήσει το θέμα αυτό έξω από τον προεκλογικό αγώνα.

Εξάλλου, ο υπεύθυνος οικονομικών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, Χανς Μίχελμπαχ, προειδοποιεί ότι, πριν από τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία , το φθινόπωρο του 2017, δεν θα πρέπει να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, "η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βάλει το θέμα αυτό κάτω από το χαλί".

πηγή: protothema.gr