Βαθμολογία

Ήρθε, χαμογέλασε, στεναχωρήθηκε και έφυγε...

Έδωσε τα χέρια με τον Αλέξη Κούγια πριν από περίπου 5 μήνες (06/06/2016) για την επισύναψη της συνεργασίας τους και χθες έμελλε αυτή η συμφωνία να λάβει τέλος, καθώς σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της ΑΕΛ αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Ο Άγγελος δίχασε σε ακόμη έναν σύλλογο στον οποίο ανέλαβε τα ηνία, είχε τα «καλά» και τα «στραβά» του και πλέον ο δρόμος του με την ΑΕΛ χωρίζει...

Σε αυτό το διάστημα βέβαια της κοινής του πορείας με τους «βυσσινί» ποδοσφαιριστές, υπάρχουν ουκ ολίγα που μπορείς αξιοσημείωτα γεγονότα, με την ΑΕΛ να γίνεται πολλές φορές «πρωταγωνιστής» στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ανυπομονησία της «σκληρής» προετοιμασίας και δουλειάς είχε βαρέσει «κόκκινο» για τους «βυσσινί» στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και ήρθε το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Ηρακλή στο AEL FC ARENA, αλλά και το σκηνικό με τον Ντεγκρά.

Αυτή ήταν και η πρώτη από τις πολλές φορές και φέτος που ο Άγγελος Αναστασιάδης, έκανε την αναφορά του στην Παναγία.

Ακολούθησε η ήττα στην Κέρκυρα όπου και τα «πρώτα καμπανάκια» άρχισαν να βαράνε για τον τεχνικό των «βυσσινί», μετά την τραγική εμφάνιση της δεύτερης αγωνιστικής. Τότε ήταν που άρχισε η δριμεία κριτική προς το πρόσωπό του, η εμφάνιση των «προπονητολόγων» στα ραδιόφωνα, ενώ συνάμα η αναφορά του ίδιου στην Χριστιανική του πίστη δεν άργησε να παρεξηγηθεί και να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως...

Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν λίγο αργότερα, μετά από την επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Η μέγαλη νίκη της ΑΕΛ επί του πρωταθλητή Ελλάδος, άλλαξε τελείως το αρνητικό κλίμα που υπήρχε και επανέφερε την τάξη και την ηρεμία στο «στρατόπεδο» των «βυσσινί». Σε αυτό το παιχνίδι ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ, είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Κούγια που του είχε δώσει την ευκαιρία να εργαστεί μετά από ενάμιση χρόνο προπονητικής απραξίας στην ΑΕΛ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και το κ. Τσιώλη, πιστώνοντας του την τότε επιτυχία του συλλόγου.

«Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής» όπως είχε τόνισει ουκ λίγες φορές σε παρεμβάσεις του ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, έδωσε επιτέλους τα διαπιστευτήριά του και δικαίωσε επί της ουσίας τον άνθρωπο που τον επέλεξε, με την ομάδα να δείχνει πως βρίσκει πλέον τον δρόμο της.

Ακολούθησε η ισοπαλία στη Λιβαδειά, ή ήττα παρά την καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ.

Σε αυτό το διάστημα είχε γίνει εύκολα αντιληπτό πως κάποιοι ποδοσφαιριστές έπαιζαν μπάλα για τον Άγγελο, όπως θα λέγαμε και ποδοσφαιρικά. Στην αντίπερα όχθη δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά οι παρεξηγήσεις με άλλους παίκτες...

Η «εκδρομή» της ΑΕΛ στα Γιάννενα ωστόσο, έμελλε να επιβεβαιώσει απόλυτα τον τίτλο της, με την ΑΕΛ να δέχεται 4 τέρματα στους «Ζωσιμάδες». Δεν ήταν λίγοι που πίστευαν πως ήδη στις 23 Οκτωβρίου όταν έλαβε χώρα και η «κωμικοτραγική» εμφάνιση στο πρωτάθλημα, τα πράγματα ήταν ήδη σε «τεντωμένο σχοινί».

Στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι ατάκες του Αλέξη Κούγια για αλλαγές και ανακατατάξεις μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Τούμπα, δημιούργησαν αίσθηση στα Λάρισα.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο πλέον, ήταν ξεκάθαρα αυτό που λέμε «ο θάνατός σου, η ζωή μου» για τον Αναστασιάδη... Η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-0, όμως αυτό μάλλον δεν ήταν αρκετό στα μάτια του μεγαλομετόχου της ομάδας. Ο Άγγελος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είχε ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες του γιατί ζούμε στην Ελλάδα», η νίκη ωστόσο δε στάθηκε αρκετή να τον κρατήσει στο AEL FC ARENA...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ