Βαθμολογία

Τα δεδομένα για ΑΕΛ στον όμιλο κυπέλλου

Ολοκληρώθηκε σήμερα (27/10) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης Πανελευσινιακός - Τρίκαλα η 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδος που συμμετέχει και η ΑΕΛ.

Με το αποτέλεσμα αυτό υπάρχουν κάποια δεδομένα για την ΑΕΛ όσον αφορά την συνέχεια της στον θεσμό μετά την ήττα της στην Θεσσαλονική από τον ΠΑΟΚ με 2-0. Οι "βυσσινί" το σίγουρο είναι ότι με νίκες κόντρα σε Πανελευσινιακό στο ARENA και Τρίκαλα εκτός έδρας προκρίνονται, ενώ αντίθετα με ήττα σε ένα από τα δυο παιχνίδια γνωρίζει τον αποκλεισμό.

Η νίκη των Τρικάλων με 5-0 αναγκάζει την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να κυνηγήσει την νίκη στην έδρα του ΑΟΤ, θα πρέπει να θεωρείται εκ των ουκ άνευ, το τρίποντο με Ελευσίνα στην Λάρισα καθώς αν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τους γείτονες δεν είναι κερδισμένο θα πρέπει η ΑΕΛ να νικήσει με έξι τέρματα την αθηναϊκή ομάδα.

Και αυτό γιατί στο ενδεχόμενο της ισοπαλίας με τους Τρικαλινούς και με φυσιολογική επικράτηση της ΑΕΛ κόντρα στην Ελευσίνα και του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΑΟΤ τότε οι δυο ομάδες της Θεσσαλίας ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς και εν συνεχεία εξετάζουμε ένα ένα τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Το πρώτο είναι το μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων αποτέλεσμα που είναι ίδιο (ισοπαλία), άρα αυτόματα πάμε στο δεύτερο κριτήριο που έχει να κάνει με την διαφορά τερμάτων στο μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδι (ίδιο), οπότε πηγαίνουμε στο τρίτο σενάριο το οποίο αναφέρει καλύτερη συνολική επίθεση που αυτή τη στιγμή είναι 5 υπερ των Τρικάλων και 0 υπερ των "βυσσινί".

Άρα αν η ΑΕΛ δεν πάρει το "2" στην έδρα του ΑΟΤ τότε θα πρέπει να σκοράρει πολλά τέρματα με τον Πανελευσινιακό, ενώ παράλληλα αν τα Τρίκαλα πετύχουν γκολ με τον ΠΑΟΚ τότε αυτόματα οι "βυσσινί" θα χρειάζονται ένα παραπάνω κοκ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ