Βαθμολογία

Πρόοδος για τα κόκκινα δάνεια

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών με αντικείμενο την εξέταση του σχεδίου της εξωδικαστικής διευθέτησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, υπήρξε επί της αρχής συμφωνία επί του σχεδίου, ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου στο ραντεβού της ερχόμενης Τετάρτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και οι δανειστές συμφωνούν να μην υπάρχει κούρεμα στις περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Στα ανοιχτά θέματα παραμένουν η συγκεκριμενοποίηση των κριτηρίων για το ποιες επιχειρήσεις θα υπάγονται στον νόμο και η διάρκεια ισχύος του νόμου.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, η επικείμενη νομοθέτηση του θεσμού των one-stop shops, τα οποία θα διευκολύνουν τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η προώθηση της εθνικής στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα.

naftemporiki.gr