Βαθμολογία

Καρέ αμυντικών λαθών στα Γιάννενα...

Σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ αμυντικής δυσλειτουργίας η ΑΕΛ παρουσίασε μακράν το χειρότερο «πρόσωπο» που έχουμε δει από τους «βυσσινί» φέτος στους Ζωσιμάδες, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν ήταν η εξαιρετική απόδοση που έπιασε ο ΠΑΣ, ούτε η έδρα της «ηπειρωτικής ομάδας» που τρόμαξε το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη. Λίγο οι «αλχημείες» του τεχνικού της ΑΕΛ, λίγο τα λάθη ερασιτεχνικού επιπέδου της «οπισθοφυλακής», προσέφεραν απλόχερα το ευρύ σκορ στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν πραγματικά να φανταστούν πως θα έχουν ένα τόσο εύκολο απόγευμα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι,  φάσεις της ΑΕΛ δεν καταγράφηκαν στο παιχνίδι, παρ' όλα αυτά αξιοσημείωτες ήταν οι στιγμές των γηπεδούχων.

Στο 10ο λεπτό, ο Πέδρο Κόντε βρέθηκε ανενόχλητος στην «καρδιά» της άμυνας των «βυσσινί», μετά από συνεργασία Ζάιρο-Γιάκου και παραβίασε την εστία του Ζαχαρία Καβουσάκη.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ΑΕΛ στο 27', όταν ο Ευριπίδης Γιάκος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή της, «άδειασε» όλη την άμυνα με μία πανέξυπνη προσποίηση και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με αριστερό πλασέ. Το 2-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το προβάδισμά της, και ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στο ημίχρονο τους Κόντορ και Αβραάμ στις θέσεις των Ναβάρο και Ντέλετιτς, προσπαθώντας να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του.

Η επιθετικότητα των φιλοξενουμένων στο ξεκίνημα της επανάληψης αναχαιτίστηκε γρήγορα και τα πάντα τελείωσαν στο 52', με τον Ζάιρο να βγάζει μια αριστουργηματική πάσα 40 μέτρων στον Πέδρο Κόντε, ο οποίος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Καβουσάκη. Οκτώ λεπτά αργότερα, μετά από ακόμη μία «φαρμακερή» αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Νταβίντ Λόπεθ Ναδάλες έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 4-0, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο και προβολή σε κενή εστία.

Ότι δεν κατάφερε να πετύχει ο Ισπανός αμυντικός θα έκανε τελικά ο συμπατριώτης του, Πέδρο Κόντε, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο 74', με αριστερό πλασέ μετά από γύρισμα του Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη. Το 4-0 ήταν και το τελικό σκορ, σε ένα υπέροχο απόγευμα για τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα και μια απόλυτα δίκαιη νίκη της ομάδας τους επί της απογοητευτικής ΑΕΛ, η οποία δεν έχει καταφέρει να «χτίσει» στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης (76' Κούτρης), Γιάκος (77' Δώνης), Ζάιρο (69' Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κόντε, Λίλα, Ναδάλες

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (58' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ναβάρο (46' Κόντορ), Φουρτάδο, Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ)