Βαθμολογία

Με μαύρα περιβραχιόνια η ΑΕΛ στην Τούμπα

Παρέμβαση στο ΑΕΛ Radio έκανε ο Διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΛ Χρήστος Τσούμαρης.

Ο λόγος της παρέμβασης του κ. Τσούμαρη είχε να κάνει με το αίτημα που έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΛ προς την ΕΠΟ για να αγωνιστεί η ομάδα με μαύρα περιβραχιόνια στην αναμέτρηση του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ η οποία είναι ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Χαράλαμπου Μπλιώνα.

Για τον λόγο αυτό η ομάδα της ΑΕΛ έστειλε το εν λόγω αίτημα στην ΕΠΟ, αίτημα το οποίο κοινοποιήθηκε και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντού επικοινωνίας των "βυσσινί".

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι υπέβαλε προς την διοργανώτρια του Κυπέλλου Ελλάδος, ΕΠΟ, αίτημα για την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη του προσεχούς (26/10) αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ, στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της Χαράλαμπου Μπλιώνα, καθώς η διεξαγωγή του συμπίπτει με την επέτειο των 30 χρόνων από την δολοφονία του στις κερκίδες του Αλκαζάρ, την 26η Οκτωβρίου 1986. 
 
Ταυτόχρονα η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε την άδεια προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της να αγωνιστούν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.
 
Το κείμενο που απεστάλη στην ΕΠΟ, με κοινοποίηση και προς την γηπεδούχο ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει ως εξής:
 
"Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από την δολοφονία του φιλάθλου μας καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα, που προκλήθηκε την Κυριακή 26/10/1986 στις κερκίδες του σταδίου Αλκαζάρ, από φωτοβολίδα που εκτόξευσε οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας, λίγο πριν την έναρξη αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΛ-ΠΑΟΚ. 
 
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεδομένου ότι πρόκειται για την μοναδική δολοφονία που διεπράχθη ποτέ σε ελληνικό γήπεδο, το γεγονός συνιστά για την ομάδα μας, αλλά και συνολικά το ποδόσφαιρο της χώρας, μια θλιβερή επέτειο στην οποία κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου μας. 
 
Στην προκειμένη περίπτωση, λόγω της διεξαγωγής ανήμερα της επετείου (26/10/2016, ώρα 5.15 μ.μ.), του αγώνα κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας, αιτούμαστε την άδειά σας για 
 
α) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου μας και
 
β) Να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές μας φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους.
 
Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας, αναμένουμε την θετική σας απάντηση".