Βαθμολογία

Bild: Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα

Η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, δημοσίευσε άρθρο με τον άκρως υποτιμητικό τίτλο «Η επιστροφή του επαίτη Ελληνα» αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό συνέβη την ίδια στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για την συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (21/10) στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το «κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του» κατά τα γραφόμενα της Bild. «Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο!», σημειώνει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

«Επειδή, η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επαναφέρει το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο υπάρχουν και πάλι».