Βαθμολογία

Πρίφτης: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη για τον αγώνα κόντρα στους Ίλιος Σανς (18/10, 21:00) στο πλαίσιο της πρεμιέρας Basketball Champions League, τονίζοντας πως στόχος των "κίτρινων" είναι η νίκη.

«Ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο για εμάς, σε μια νεοσύστατη λίγκα. Ξεκινάμε με ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας είναι μια κλασική ομάδα που τρέχει και σουτάρει, έχει πολύ καλό ρυθμό στο γήπεδό της. Φαίνεται ότι δεν είναι τόσο καλή εκτός έδρας, αλλά στο γήπεδό της έχει υψηλή αυτοπεποίθηση. Έχει καλούς σουτέρ, ειδικά τους πλάγιους παίκτες της, αλλά και κάποιοι από τους ψηλούς έχουν την ικανότητα να σουτάρουν. Από την πλευρά μας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση και κυρίως αμυντική, να είμαστε ακόμα πιο συνεπείς σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στο Ρέθυμνο, όπου δεν ήμασταν όσο θα έπρεπε ή όσο απαιτούταν. Αλίμονο εάν περιμένουμε πάντα από την επιθετική ημέρα μας να κερδίσουμε ένα ματς. Εάν μπούμε σε αυτήν τη λογική, τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ όπως πρέπει να είναι», δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Άρη.

Για τον έλεγχο του ρυθμού απέναντι σε μια ομάδα της σχολής των «Πλάβι»: «Τέτοιες ομάδες βάζουν αρκετή σκέψη στο παιχνίδι. Οι παίκτες από αυτές τις χώρες φημίζονται για την εξυπνάδα τους, το διάβασμα του παιχνιδιού και τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργήσουν στο μυαλό του αντιπάλου, ώστε να του χαλάσουν το παιχνίδι, την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση και φυσικά την οργάνωση. Για εμάς το πρώτο ζητούμενο είναι να κάνουμε λίγα λάθη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Παίζουμε εκτός έδρας, ο συντελεστής είναι διαφορετικός, αλλά πρέπει να κερδίσουμε».

Για το εάν είναι καλό για την ομάδα ότι παίζει λίγες ημέρες μετά την ήττα στο Ρέθυμνο: «Από τη μία μπορείς να πεις ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις ή να διορθώσεις κάποια πράγματα. Από την άλλη, είναι καλό γιατί έρχεται πολύ γρήγορα ένα παιχνίδι που μπορείς να ανακάμψεις αμέσως και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ουσιαστικά, σήμερα (16/10) αφιερώσαμε την ημέρα στο τι κάναμε χθες (15/10) και να διορθωθούμε εμείς, ασχοληθήκαμε πιο πολύ με το εμείς. Αύριο (17/10) και τη μισή μέρα που έχουμε την Τρίτη (18/10) θα ασχοληθούμε με τους αντιπάλους, ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σε αυτήν τη μιάμιση ημέρα».

Για το τι έφταιξε για την ήττα στο Ρέθυμνο: «Θα μπορούσα να μείνω στο ότι είχαμε μια καλή επιθετικά ημέρα, που ήταν πράγματι πολύ κακή. Όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη δεν παίξαμε άσχημα, απλώς είχαμε κάποια ανοιχτά σουτ με παίκτες που είναι καλοί σουτέρ. Αυτό μπορεί να συμβεί. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα ήταν να είμαστε ακόμα πιο συνεπείς σε αμυντικούς τομείς. Να δεχτούμε λιγότερα καλάθια στο ένας εναντίον ενός, να αποφύγουμε από κάποιους παίκτες καλάθια τα οποία δεν έπρεπε να δεχτούμε, να κάναμε λιγότερα λάθη. Αυτά τα πράγματα που κοντρολάρουν το τέμπο ενός παιχνιδιού. Αυτά δεν κάναμε καλά».

Για την κατάσταση του Μάικλ Τζένκινς: «Δεν μπορώ να απαντήσω απόλυτα εάν υπολογίζεται. Σήμερα (16/10) δεν έκανε προπόνηση και πιστεύω δύσκολα θα συμμετάσχει στο αμέσως επόμενο ματς».

Ζάρας: «Νίκη στη Σλοβενία, αήττητοι στην έδρα μας»

Ο Θόδωρος Ζάρας, από την πλευρά του, δήλωσε: «Κατ’ αρχάς να ευχηθώ καλή σεζόν. Από μια μικρή ματιά που ρίξαμε στην ομάδα της Σλοβενίας είναι μια ομάδα που τρέχει στο γήπεδο, έχει πολύ καλούς σουτέρ και είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Θα έλεγα ότι μοιάζει πολύ με την ομάδα του Ρεθύμνου». Είπε ακόμα…

Για την εικόνα που έχει για το Basketball Champions League: «Ο όμιλός μας έχει πολύ καλές ομάδες. Πρέπει να φανούμε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε με το δεξί την Τρίτη (18/10) στη Σλοβενία και σίγουρα να μην έχουμε καμία απώλεια στα εντός έδρας παιχνίδια».

Για το εάν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες και τη δήλωσή του ότι πέρυσι του έμεινε απωθημένο η ευρωπαϊκή πορεία: «Είχα πει ότι πέρυσι μας έμεινε απωθημένο για τον τρόπο που αποκλειστήκαμε. Θέλουμε, σίγουρα, να πετύχουμε και στη διοργάνωση του Basketball Champions League. Ξεκινάμε βήμα βήμα και θα δούμε πώς θα πάει. Σίγουρα, θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση».

Για το εάν μπορεί ο Άρης να ανακάμψει μετά την ήττα στο Ρέθυμνο: «Πιστεύω πως ναι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Κοιτάξαμε ήδη τα λάθη μας, πρέπει να τα διορθώσουμε, να βελτιωθούμε. Το αφήνουμε πίσω, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Για τα 3/33 τρίποντα του αγώνα της Κρήτης: «Είναι κακή ημέρα, δε νομίζω ότι είναι κάτι άλλο. Τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα. Από εκεί και πέρα, το αφήνουμε πίσω, εγώ και οι συμπαίκτες μου το ξεχάσαμε ήδη και προχωράμε παρακάτω».