Βαθμολογία

Φάσεις οι Σέρρες, νίκη τα Τρίκαλα!

Αποτελεσματική η ομάδα των Τρικάλων στις ευκαιρίες που δημιούργησε, πήρε φιλική νίκη μέσα στις Σέρεες επί του τοπικού Πανσερραϊκού. Μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας με βάση την έντονη φημολογία των τελευταίων ημέρων για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League το επόμενο Σαββατοκύριακο (22/23 Οκτωβρίου) χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι «χειροπιαστό», ο Πανσερραϊκός έδωσε την Κυριακή το όγδοο φιλικό του ματς με αντίπαλο τα Τρίκαλα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-1.

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού Παναγιώτης Διλμπέρης, μη έχοντας στη διάθεσή του το βασικό αμυντικό δίδυμο Βοσκόπουλου-Παπατζίκου, χρησιμοποίησε τον Φουσού (για δεύτερο φιλικό) στη θέση του στόπερ και τον Καψάλη, ενώ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Στέβιτς στο δεξί άκρο.

Οι Σερραίοι, παρά το γεγονός ότι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον αντίπαλο, δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ, με τους Θεσσαλούς όσες φορές βγήκαν στην επίθεση να «καρδιοχτυπούν» την άμυνα των «κόκκινων» με πρωταγωνιστή τον Κουσκουνά.

Ο ΑΟΤ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12’ μετά από πάσα του Μίνγκα στον Κουσκουνά ο οποίος αφού πέρασε τον Μέλκα στη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ένα πρώτο ημίχρονο που πέρα από το γκολ που καταγράφτηκε και μία καλή φάση με τον Τσούτση στο 27’ ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο ουσιαστικό.

Σε αντίθεση με το α’ μέρος, το β’ ημίχρονο επιφύλασσε περισσότερες φάσεις κυρίως στην εστία των Τρικάλων. Στο 48’ ο Ρούτση από κοντά έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιδεράκη, ενώ στο 50’ το σουτ του Μαφουτά απόκρουσε ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών. Στο 52’ ο Τσούτσης έπιασε την πολύ καλή κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ιωαννίδη για να στείλει τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ η πίεση των «λιονταριών»… καρποφόρησε στο 54’ όταν μετά από σέντρα-σουτ του Σιάκκα, ο Μαφουτά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή ισοφάρισε (1-1).

Δεν κράτησαν όμως για πολύ τα… πανηγύρια της ισοφάρισης καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο… συνήθης ύποπτος του ΑΟΤ, Κουσκουνάς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (ένα λεπτό πριν την επίτευξη του γκολ, δεν του μέτρησε τέρμα). Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος, ο Πανσερραϊκός είχε στο ενεργητικό του άλλες τρεις καλές φάσεις στο 71’ με τον Χατζηδημητρίου, στο 86’ με τον ίδιο παίκτη, ενώ στο 90’ ο Γκασέσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΑΟΤ από την άλλη δημιούργησε και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 72’ με τον Γιαννιτσάνη να μη μπορει από κοντά να σκοράρει μετά από πάσα του Κουσκουνά.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Διλμπέρης): Μέλκας, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Φουσού, Καψάλης, Σιάκκας, Κάκκο, Ρούτσης, Τσούτσης, Τσιμίκας, Μαφουτά. Αγωνίστηκαν και οι: Ντουπρέ, Τσουβαλτσίδης, Τσελεπίδης, Κτιστόπουλος, Τάντιτς, Γκασέσα, Χατζηδημητρίου.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Ριζογιάννης, Νιάρος, Σαρακατσάνος, Βέρτζος, Μουμίν, Χασομέρης, Ριμπέιρο, Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς, Μίνγκας. Αγωνίστηκαν και οι: Γκόλιας, Πίντο, Ίλιτς, Γιαννιτσάνης, Στογιάνοβιτς.

Πηγή: SerresSport – Β. Πολίτης