Βαθμολογία

Άρον άρον μάζεψαν την τροπολογία για το μαύρο

Άρον άρον πήρε πίσω ο Νίκος Παππάς  την τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο με τον τίτλο  «Ελληνικό Ίδρυμα Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» και μάλιστα την Παρασκευή το βράδυ, αρκετές ώρες, αφότου είχε κλείσει η Βουλή.

Μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και αφού είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας απέσυρε την τροπολογία που θα οδηγούσε σε "ξαφνικό θάνατο" τα κανάλια που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια, οδηγώντας στην ανεργία 2000 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε ο κύριος Νίκος Παππάς στους δημοσιογράφους, η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του νέου ΕΣΡ. Χαρακτηριστικό της θεαματικής στροφής 180 μοιρών του υπουργού Επικρατείας  είναι ότι νωρίτερα είχε μιλήσει για "κροκοδείλια κλάματα των καναλαρχών".

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά: “Είχα, πριν από λίγο, επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νίκο Βούτση. Μου εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει  χώρα  μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.  Αυτό και θα κάνουμε.

Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων” .