Βαθμολογία

Τσέλσι και Nike έως το 2032

Τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της ιστορίας της ανακοίνωσε η Τσέλσι, η οποία θα φέρει στη φανέλα της μέχρι το 2032 το σήμα της Nike. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο καλοκαίρι και τη σεζόν 2017-18, με τους «μπλε» να καρπώνονται 60 εκατομμύρια λίρες ετησίως -και 900 συνολικά- από τη δεκαπενταετή αυτή συνεργασία.

Ο κολοσσιαία αμερικανική εταιρία θα αναλάβει το σχεδιασμό των εμφανίσεων της αντρικής ομάδας, της ακαδημίας καθώς και τουγυναικείου συγκροτήματος ποδοσφαίρου των Λονδρέζων και θα αντικαταστήσει την Adidas η οποία είχε αναλάβει αυτό το ρόλο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εφτά ετών.

«Είναι ένα συναρπαστικό και πολύ σημαντικό deal για το σύλλογο. Η Τσέλσι και η Nike είναι πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη πορεία. Η Nike θα μας βοηθήσει να εξαπλωθούμε σε νέες αγορές και να καθιερωθούμε ανάμεσα στο κορυφαία κλαμπ του πλανήτη» ανέφερε η γενική διευθύντρια του συλλόγου, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της πολυεθνικής εταιρίας, Τρέβορ Έντουαρντς.

«Η συνεργασία μας με την Τσέλσι ενισχύει την ισχυρότατη θέση που κατέχουμε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε στην περαιτέρω γιγάντωση του συλλόγου».